Ulovlig fyring koster byggefirma dyrt

HP Byg skal betale 324.500 kroner for at fyre ansat efter barsel

Medarbejderen blev fyret to uger efter udløbet af sin forældreorlov.Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Medarbejderen blev fyret to uger efter udløbet af sin forældreorlov.Scanpix Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:Det var i strid med ligebehandlingsloven, da HP Byg A/S i Hjørring i april 2010 fyrede en medarbejder efter endt barsel. Det fastslår en dom fra Retten i Hjørring. Retten har pålagt HP Byg A/S at betale Majken Rømer en godtgørelse på 279.000 kroner svarende til ni måneders løn. Desuden skal Dansk Byggeri betale sagsomkostninger på 45.500 kroner til Teknisk Landsforbund.

Dommen lægger vægt på, at Majken Rømer blev fyret 14 dage efter udløbet af sin forældreorlov. Her er det ifølge ligestillingsloven op til arbejdsgiveren at bevise, at fyringen skyldtes andre forhold end Majken Rømers graviditet og barsel.

Administrerende direktør i HP Byg, Henrik Petersen, argumenterede i retten for, at Majken Rømer blev fyret på grund af dårlig økonomi og svigtende ordrer, men det lykkedes ikke at overbevise retten.

Krise i byggeriet

Den lod sig heller ikke overbevise om, at HP Byg ikke kunne finde andre arbejdsopgaver til Majken Rømer, da de nedlagde hendes stilling. Også her har virksomheden har bevisbyrden.

Om fyringen moralsk set var i orden, vil direktør Henrik Petersen ikke udtale sig om. Den fandt sted, inden han blev direktør i firmaet.

- Jeg kender ikke den eksakte baggrund. Men set i lyset af den krise, der er i byggebranchen, må man sige, at hvis økonomien ikke er der, er det nødvendigt engang imellem at fyre folk. Desværre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.