Ulovlig jobhjælp får ministerstøtte

Mette Frederiksen (S) roser frederikshavner-idé om skræddersyede stillinger

Mette Frederiksen har ros til overs for Frederikshavn Kommunes model til at redde dagpengemodtagere, der er e truet af at ryge ud af systemet. Arkivfoto <i>ScanpixDenmark</i>

Mette Frederiksen har ros til overs for Frederikshavn Kommunes model til at redde dagpengemodtagere, der er e truet af at ryge ud af systemet. Arkivfoto ScanpixDenmark

NORDJYLLAND:Måske er det ikke lovligt. Men politisk er der opbakning hele vejen op til at lade langtidsledige komme forrest i køen til kommunale vikariater og jobsamtaler, så de kan genoptjene retten til dagpenge. En model både Frederikshavn, Odsherred og Københavns kommuner arbejder med.

København Kommunes overborgmester Frank Jensen (S) har appelleret til sin partifælle, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, om at afklare, om modellen med at skræddersy vikariater til bestemte personer er lovlig.
Det er den ikke, hvis man spørger lektor ved Aalborg Universitets Institut for Jura, John Klausen.

Ros til model

- Begunstigelse af enkeltpersoner ud fra sociale kriterier er ikke lovligt uden lovhjemmel. Det falder uden for kommunalfuldmagtens rammer, slog han fredag fast i NORDJYSKE.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil nu selv undersøge sagen.
- Jeg vil bede Københavns Kommune om at oversende et notat med en mere detaljeret baggrund for, hvilke modeller, de foreslår - med henblik på en dialog om de juridiske rammer for det, siger Mette Frederiksen til NORDJYSKE Stiftstidende.
Mette Frederiksen roser samtidig modellen.

- Det er sådan en tilgang, der skal til for at skabe resultater, siger ministeren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk