Brønderslev

Ulvefrygt får flere fåreavlere til at overveje fremtiden

Husdyrholdere frygter selvtægt og kræver politisk handling

15
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Landbonord holdt debatmøde om ulven i Brønderslev tirsdag aften. Foto: Andreas Falck

BRØNDERSLEV:200 nordjyske landmænd tog tirsdag aften mod en invitation fra organisationen LandboNord til at diskutere ulven og de problemer, dens entré i Nordjylland giver kvæg- og fåreavlere.

Det skete i Brønderslev, hvor en række fagpersoner lagde op til debatten. Formanden for LandboNords kødkvægudvalg, Jørgen L. Jensen, sagde, at en del husdyrholdere i landsdelen overvejer at stoppe med at have dyr på grund af ulven.

- Der skal til at ske noget fra politisk side. Vi vil nødig have selvtægt. Vi bifalder på ingen måde, at man skyder ulve, men der er en risiko for, at nogen gør noget i afmagt, sagde han.

Den såkaldte ulvegruppe i Vildtforvaltningsrådet forventes til juni at komme med forslag til en ny forvaltningsplan for ulve. Viceformand i Landbrug og Fødevarer, Lars Hvidtfeldt, sagde, at efter hans opfattelse er der ikke plads til ret mange ulve i Danmark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.