Underskrifter mod bibliotekslukning

2046 underskrifter mod mulig lukning af Løkken Bibliotek

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Løkken Bibliotek kan måske endte med at skulle lukke fra 2016, hvis et forslag om at nedlægge biblioteket bliver godkendt af politikerne. Foto: Bente Poder

LØKKEN:Der bliver kæmpet for biblioteket i Løkken, der er lukningstruet.

Indbyggertallet i byen er 1589, men torsdag kunne to af underskriftsindsamlerne aflevere 2046 underskrifter til borgmester Arne Boelt (S) på rådhuset i Hjørring.

Vigtig del af byen

Når Fritids- kultur- og bosætningsudvalget skal behandle budget efter sommerferien, skal de blandt andet tage stilling til et forslag om at lukke biblioteket i Løkken.

Det vil ifølge forvaltningens beregninger give kommunen en årlig besparelse på 648.000 kroner.

Men forslaget om at lukke biblioteket har mødt massiv modstand i byen.

- Det er en meget vigtig del af byen. Det er jo virkelig samlingsstedet både for de helt små og op til pensionisterne, og det er det eneste sted, turisterne kan komme på nettet, lød underskriftsindsamler Heini Nychels argumenter til borgmesteren.

Håber det bedste

Underskriftsindsamlerne Heini Nychel og Peter Brock forlod rådhuset uden løfter fra borgmesteren, og nu må de vente på politikernes beslutning i de kommende måneder.

- Vi synes, det gik godt med overrækkelsen, men vi synes ikke, han lød alt for optimistisk. Vi håber det bedste, for vi har trods alt 2046 underskrifter, og det mener jeg ikke, de helt kan se bort fra, fortæller Heini Nychel.

Skulle biblioteket i Løkken blive lukket fra 2016, vil de foreninger, der laver aktiviteter på biblioteket, måske være i stand til at finde et nyt hjem på Løkken Skole.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.