Underskud i byggevirksomhed
Fra overskud på over 10 millioner til et underskud på over 50 millioner kroner

Scandi Bygs speciale er industrialiseret modulbyggeri af kontorer, boliger, institutioner, skoler samt forskning- og laboratoriefacilitieter. Virksomheden i Løgstør er et datterselskab i Danmarks største entreprenørkoncern, MT Højgaard A/S. Arkivfoto: Daniel Bygballe
LØGSTØR:Byggevirksomheden Scandi Byg med hovedsæde i Løgstør kom skidt ud af 2016. Selskabet har netop offentliggjort årets regnskab, og resultat var et underskud før skat på 53,6 millioner kr., mod et overskud i 2015 på 10,3 millioner.
Omsætningen i 2016 var på 418,5 millioner - en stigning på 68 millioner i forhold til året før. Ledelsen anser resultatet for meget utilfredsstillende.
I regnskaber kan bl.a. læse, at Scandi Byg i 2016 har haft en utilfredsstillende udvikling på de enkelte projekters indtjening, og for første gang realiseres et direkte tab på et enkeltstående projekt.
- Der er nogle projekter, der ikke er gået, som vi ville. Og med så store tal er der noget, der er gået rigtig skidt og noget, der bare er gået skidt, siger administrerende direktør Thomas Raunsbæk.
Han forklarer, at den voldsomme vækst, man har oplevet i Scandi Byg de senere år, har været mere, end virksomheden kunne håndtere.
- Det har fyldt meget, at vi har ekspanderet så voldsomt. Og den struktur og de systemer, Scandi Byg har bygget på i mange år, har ikke kunnet bære længere, siger han.
- Tidligere har mange ting hvilet meget på enkeltpersoners kompetencer. Men når man har så stor en vækst i omsætningen, og opererer på så mange forskellige markeder og med så mange produkter, som vi gør, så er vi nødt til at have en infrastruktur på virksomheden, som bakker op om det. Og den har ikke været der.
I løbet af 2016 blev der skiftet ud på en række nøgleposter i virksomheden. Blandt andet kom Thomas Raunsbæk til som direktør i maj.
- Den reorganisering er vi kommet langt med, forklarer han.
Et andet sted, det har haltet, er med en omfattende automatisering af produktionen. Det skulle egentlig have været på plads sidste år, men først til sommer regner Thomas Raunsbæk med, at et meget stort og vigtigt anlæg er klar til drift.
Han regner med, at 2017 bliver - omend ikke prangende - så dog markant bedre end 2016.
- Men når man har sådan nogle problematiske projekter, så trækker de nogle spor efter sig - også selvom vi har fået styr på dem. Men de kommer til at påvirke regnskabet for 2017, siger han.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.