Undervisningsministeren blev klogere på Aars-skole

En 10. Klasse der bruger hver torsdag på ungdomsuddannelserne var grunden til, at undervisningsminister Christine Antorini besøgte Aars.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AARS:Mandag eftermiddag valgte fire nuværende og en tidligere elev fra 10. Klassecenter Vesthimmerland i Aars at tage i skole helt frivilligt. Eleverne var dog ikke taget i skole for at blive dygtigere til matematik eller dansk, men i stedet for at deltage i det noget udsædvanlige fag: ministerbesøg.

Skolelederen Henriette Qvist havde inviteret undervisningsminister Christine Antori til skolen for at fortælle om den anderledes måde, som skolen griber tingene an på.

På 10. Klassecentret får eleverne nemlig ikke almindelig undervisning om torsdagen. Her bliver de i stedet undervist på omkringliggende ungdomsuddannelser, hvor eleverne kan prøve kræfter med alt fra håndværksfag til gymnasiale uddannelser, så de kan blive mere afklarede med, hvad de skal vælge, når de skal læse videre.

Et populært projekt

Elevtallet er på 5 år steget 85 til 170, og efter dagens oplæg var undervisningsministeren heller ikke i tvivl om, at nogle af de ting hun havde set, kan blive en del af fremtidens 10. Klasse.

- Integrationen af ungdomsuddannelsen og det faglige og personlige løft, det kan vi helt sikkert bruge. Den systematiske brobygning giver de unge en masse inspiration, fordi de møder deres fag direkte, sagde Christine Antorini.

Skoleleder Henriette Qvist var da også godt tilfreds med ministerens besøg:

- Jeg synes det var rigtig godt, at hun fik mødt eleverne, så hun kunne høre deres oplevelser. Og hun lyttede, spurgte interesseret ind til eleverne, og vidste hvad vi snakkede om. Det var et rigtig positivt besøg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.