Dronninglund

Unge musikere i kirken

Musikere fra Orkester Norden gæster Dronninglund Kirke

Det er lyden af ungt talent, der fylder Dronninglund Kirke torsdag 2. juli, når kirken får besøg af musikere fra Orkester Norden. 	Arkivfoto: Daniel Bygballe

Det er lyden af ungt talent, der fylder Dronninglund Kirke torsdag 2. juli, når kirken får besøg af musikere fra Orkester Norden. Arkivfoto: Daniel Bygballe

DRONNINGLUND:Det er lyden af ungt talent, der fylder Dronninglund Kirke torsdag 2. juli fra klokken 19.30. Denne dag får kirken nemlig besøg af musikere fra Orkester Norden. Alle er velkomne til koncerten og der er gratis entré.

- Sidste år startede Orkester Norden deres turné i Dronninglund Kirke, og mange vil sikkert huske den meget smukke og usædvanligt energiske koncert, hvor de unge næsten dansede med instrumenterne, siger organist Susanne Rasmussen, som har skabt kontakten til orkesteret.

Orkester Norden er et nordisk/baltisk sommersymfoniorkester, som har eksisteret siden 1993 og repræsenterer eliten blandt 15-25 årige orkestermusikere. De unge er udvalgt gennem optagelsesprøver rundt omkring i norden, og gennemgår et 2-3 ugers forløb med intense prøver og efterfølgende koncerter og turnévirksomhed i selskab med de bedste lærere og dirigenter, der kan mønstres i Nordeuropa. Der deltager ca. 65-80 unge hvert år, og det er et udpluk af disse, som gæster Dronninglund Kirke.

En af hovedtankerne bag Orkester Norden er, at værtskabet skifter i femårige perioder for at styrke det nordiske samarbejde og kendskab til hinanden. I 2014 startede en femårig dansk værtsperiode, hvor orkesteret har hjemsted i ”Musikkens Hus” i Aalborg.

Orkesteret kan følges på www.orkesternorden.com

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.