Unge musiktalenter mødes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:I weekenden 12.-13. november samles Nordjyllands unge musiktalenter i Frederikshavn.

Det sker, når de 70 unge musikere i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) igen sætter hinanden stævne - denne gang på Musikskolen i Det Musiske Hus.

NUS-stævnet samler børn og unge i aldersgruppen syv til 19 år fra samtlige kommuner i Region Nordjylland.

Under stævnet får de unge, klassiske musikere mulighed for at spille sammen i et større orkester, og mange af musikerne er gengangere fra tidligere weekend- og sommerstævner.

Deltagerne overnatter på Nordstjerneskolen mellem weekendens mange musikalske udfoldelser.

Alle unge kan være med

Ungdomssymfoniorkesteret dirigeres af Verner Nicolet, mens strygerensemblet dirigeres af Niels Bjerre. Og der er i alt otte instruktører.

NUS - Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester - henvender sig til alle unge, der spiller et orkesterinstrument og som har spillet i flere år.

De regionale ungdomsorkestre administreres af Kulturskoler i Nordjylland, der er et samråd af alle musik- og kulturskoler i Region Nordjylland.

Slutter med koncert

Denne gang er det altså Musikskolen i Frederikshavn Kommune, der er vært, og stævnet slutter som altid med en koncert. Og det er altid en stor oplevelse for de medvirkende at vise resultatet af deres musikalske samarbejde.

Koncerten finder sted i Det Musiske Hus i Frederikshavn søndag 13. november kl. 14 - det er gratis for publikum og alle er velkomne.

Læs mere på www.kulturskolerinordjylland.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.