Understed

Unge på scooter til Tyskland

Unge fra Granly tager på alternativ sommerferie

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Turen til Tyskland har været planlagt siden i vinters.

UNDERSTED:- Uanset om der kommer sne eller regn, så kører vi.

En gruppe unge fra døgninstitutionen Granly ved Understed tager snart på en alternativ sommerferie. De vil køre på scooter til Tyskland.

Ruteplanen er blevet planlagt nøje med kørsel ad primært små veje, og turen er programsat til at forløbe over to etaper med en enkelt overnatning i Skanderborg.

- Jeg tager derned for hyggens skyld, men også for at kunne sige, jeg har prøvet noget, I ikke har prøvet før, fortæller Jesper Toft Christensen, der er en af de fem unge, der skal med på turen, og ikke lader sig trodse af regn eller sne.

Jesper har boet på døgncentret i et års tid og er rigtig glad for at være der. Da han hørte nogle af pædagogerne fortælle om, hvordan de engang havde kørt på knallert til den tyske grænse, var han tændt på at gentage den tur.

- Jeg elsker at køre på knallert. Det længste, jeg har kørt, er til Aalborg, siger Jesper, der nu skal ud på en noget længere tur på 300-400 kilometer. Med på turen kører to pædagoger. En af dem er Henrik Pedersen, der er pædagogstuderende. Han glæder sig til at komme afsted.

- Det er fedt, de unge gider det og har lyst.

- De kan tage en masse med fra turen, og de kan se, at mange ting kan lade sig gøre med den rette research og planlægning, siger Henrik Pedersen, der beskriver Granly som et sted for unge, der har haft en lidt hård start på livet.

Overleve på feltration

Som en lille gimmick er det lykkedes at skaffe nogle af de feltrationer, som soldaterne i Forsvaret overlever på. Feltrationerne bliver aftensmad, når de unge skal overnatte i telt på en campingplads ved Skanderborg.

En tredje pædagog kører også med på turen. Han nøjes dog ikke med to hjul, men har opgraderet til fire og vil køre bagefter scooterkørerne i en følgevogn. Her er der samlet sovegrej og teknisk udstyr, hvis der skulle opstå motorproblemer. Følgevognen har også en trailer bag på, hvor der er plads til alle scooterne.

Det får de brug for, når de skal hjem igen. Det kan være en øm fornøjelse at sidde på en scooter i mange timer af gangen, så efter et par dage ved Padborg og besøg i Flensborg er planen at læsse alle scooterne på traileren og køre hjem sammen.

De fem unge tager afsted mandag 8. juli og kommer hjem igen torsdag 11. juli.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.