Unge slog lejr i kirken

Stor oplevelse for 250 unge

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MYLUND:Hvem er du næste for? Det spørgsmål stillede de unge hinanden ved to ungdomsgudstjenester i Mylund Kirke

I alt deltog 250 mennesker i de to ungdomsgudstjenester, som en flok unge og ”nogen med kørekort” havde brugt to dage på at lave.

Temaet for dagene var ”Hvem er din næste”- med lignelsen om Den barmhjertige samaritaner som udgangspunkt.

Med historien som inspiration havde de unge selv lavet et særdeles aktuelt dramastykke, som handlede om hvordan en skoleklasse tog imod et par nye elever, flygtninge fra et land i krig. Her blev det helt tydeligt at man når meget længere ved at tale med hinanden – end ved at snakke om andre og sprede rygter.

Konfirmanderne fra en række sogne var med til gudstjenesten På Herrens Mark - og de havde lært salmerne hjemmefra og de sang godt med sammen med et dygtigt ungdomsband, med kirkemusiker Jens Nielsen som dirigent.

Hvem skal du være næste for? - sådan spurgte præsten Ann-Sofi Lægsgaard Andersen i sin prædiken. Hun udfordrede de unge ved at fortælle, at vi har ansvar for hinandens liv og glæde. Mon ikke budskabet nåede de unge? I hvert fald klappede de af prædikenen, ligesom der var applaus til salmesangen, dramastykket og korets medvirken.

Efter prædikenen myldrede de unge rundt i kirken. Ét sted kunne man tænde et lys for én man holder af. Et andet sted kunne de lave et ”næste-armbånd” og et tredje sted kunne de skrive en bøn på en seddel. Bønnerne blev så læst højt ved afslutningen af gudstjenesten.

En flok af de unge havde været på lejr i kirken.

Anton Vejby, 13 år fra Brønderslev fortæller at det fedeste ved lejren har været at få nogle nye venner og så har de også fået god mad.

Kirstine Bak fra Hjallerup skal være med til at synge og lave drama. På forhånd havde hun håbet på at det ville blive hyggeligt - og forventningerne blev indfriet - blandt andet med nogle nye venner.

Kirstine Sigsgaard fra Brønderslev nød også at møde nye mennesker. Hun styrede lys og projektører – og var med til at skabe den smukke stemning i kirken.

I stearinlysenes skær og med en smuk stjernehimmel - lavet af projektørerne i korbuen, sluttede gudstjenesten med fællessang af den gamle salme ”Sig månen langsomt hæver”.

De unge sang godt med på salmen, som på fornem vis rummede hele gudstjenestens tema: Hvem er du næste for? Hvad gør du for dit medmenneske?

Tovholder var sognemedhjælper i Brønderslev, Inge Bech Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.