Ungersvende udgav sig for politi To mænd risikerer straffe for for at lege politimænd ved Dana Cup-fest

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

HJØRRING:To ungersvende - en 27-årig aalborgenser og en 26-årig mand fra Østervrå - udgav sig fredag aften for at være politibejtente og førte sig blandt andet frem med falske ID-kort fra politiet i festteltet ved Dana Cup i Hjørring.

- Vi fik en anmeldelse klokken 22.07 fredag aften om, at vagterne ved teltet havde tilbageholdt de to, der fik med politilegitimation om halsen. De havde også været på pladsen torsdag aften. De var udstyret med radioer, øresnegle og stavlygter, men vagterne fandt deres opførsel så mistænkelig, at de tilbageholdt dem, til vi kunne komme frem med en rigtig politipatrulje, fortæller vagtchef Peter Redder, Nordjyllands Politi.

Han forklarer, at der ses meget alvorligt på den slags. Strafferammen for at udgive sig for politi går op til to års fængsel.

- Når folk uberettiget udgiver sig for at være politibetjente, så er der tale om en straffelovsovertrædelse, og de to unge mænd kan ikke undgå at få en plet på deres straffeattest, siger han.

De to kunne ikke give nogen forklaring på, hvorfor de udgav sig for at være betjente.

- Det kan godt være, de to ungersvende synes det er smart, at udgive sig for at være politibetjente, men det er altså ikke specielt smart at få sig en plet på straffeattesten for den slags. Man skal kunne stole på den legitimation, som folk viser. Ellers undergraver man systemet. Desværre er det kun computerne, der sætter grænser for, hvad man kan forfalske, men det her skal man altså lade være med, understreger vagtchefen.Jens

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.