Unik bane til mountainbikere

Vodskov Motions Cykel Klub får teknisk bane at øve sig på, og der er adgang for alle mountainbikere

Det er populært at køre MTB og derfor kommer der nu en teknisk bane, man kan øve sig på. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Det er populært at køre MTB og derfor kommer der nu en teknisk bane, man kan øve sig på. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

VODSKOV:Alle mountainbikere får adgang, når en helt ny teknisk bane står færdig på Langbrokrovej i Vodskov.

Vodskov Motions Cykel Klub er nemlig i øjeblikket i gang med at søge økonomisk støtte til med hjælp fra Aalborg Kommune. For tre år siden dannede Vodskov Motions Cykel Klub en MTB afdeling, som siden hen har vokset sig stor. Dengang var der cirka 25-30 medlemmer i klubben, i dag er der cirka 150. De fleste af dem kører mountainbike, og derfor er der kommet et stort behov for en bane. Også til de øvrige MTB kørere, der i øvrigt bruger den anlagte MTB rute i Hammer Bakker.

Banen, der er en gammel BMX cykelbane, er den eneste af sin art i Nordjylland, fordi der netop bliver adgang for alle MTB kørere, uanset om man er medlem af en klub.

- Det bliver en bane, hvor alle kan øve sig, siger formand for Vodskov Motions Cykel Klub, Søren Nellemann og henviser til, at der vil være forskellige sværhedsgrader.

- Der bliver både noget for de uøvede og for de øvede, lover Søren Nellemann og tilføjer, at banen bliver bygget med de udfordringer, man også møder, når man kører ude i skoven, så man blandt andet kan øve balance og svingteknik.

- Der bliver nedkørsler, broer, rødder, sten og andre forhindringer, og banen bliver opdelt i tre kategorier, så når man er færdig med at øve den første del kan gå videre, siger han og forklarer, at hvis nogen med kommercielle interesser vil bruge banen, så skal man betale leje til Vodskov Motions Cykel Klub.

- Vi sørger til gengæld for at vedligeholde banen, fortæller Søren Nellemann, der glæder sig over, at man får en teknisk bane.

- Det bliver fedt. Vi mangler en bane, hvor man kan øve sig. Og det gælder jo også børene i klubben, og skolen kan jo også bruge banen, siger han.

Men inden banen bliver anlagt skal økonomien helt på plads.

I første omgang har Aalborg Kommune bevilget 82.500 kroner til etableringen af teknikbanen, der koster godt 312.500 kroner at anlægge.

Egenfinansieringen bliver på 30.000 kroner, DGI Nordjylland bidrager med 50.000 kroner, Aalborg Kommune med i alt 132.500.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.