Universitets-boss: Bevar karneval

Aalborgs karneval er god reklame for byen, fastslår AAU-rektor Finn Kjærsdam

Ingen anden begivenhed samler så mange unge i Aalborg som karnevalet, understreger Finn Kjærsdam. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Ingen anden begivenhed samler så mange unge i Aalborg som karnevalet, understreger Finn Kjærsdam. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:- Selvfølgelig skal Aalborg Karneval bestå. Problemerne skal løses, for karnevalet er meget vigtigt for Aalborg.

Rektor Finn Kjærsdam, Aalborg Universitet, er helt klar i mælet, når den gælder den store fest med de tilsvarende store økonomiske problemer:

- Jeg kan ikke komme i tanke om andet, der samler bare i nærheden af 30.000 unge mennesker i Aalborg. Så kan man komme nok så meget med Tall Ships Race og golfturnering, men det trækker i høj grad helt andre aldersgrupper, siger han.

Tiltrækker nye studerende

Karnevalet, der i år fandt sted for 31. gang, trækker nye studerende til Aalborg. Det føler Finn Kjærsdam sig overbevist om:

- Der foregår utroligt meget på Facebook og Twitter, hvor deltagerne fortæller om deres oplevelser. Det spreder sig jo til hele landet, så mange får øjnene op for Aalborg - og måske i sidste ende vælger byen, når de skal vælge uddannelse.

Velviljen til trods, så kan Aalborg Universitet ikke støtte karnevalet direkte økonomisk.

AAU-power til musikanlæg

Et vist samarbejde har der dog været i år, idet AAU sammen med to firmaer udviklede en miljøvenlig generator baseret på den nyeste teknologi inden for brændselsceller og lithium-ion batterier til karnevalsvognens store musikanlæg.

Det betød mindre forurening og mindre støj.

Karnevalet er godt - og tidspunktet på året er rigtig godt, mener Finn Kjærsdam:

- Sidste weekend i maj har de studerende netop afleveret deres projekter. Så kan de tage til karneval og feste, inden det bliver tid for eksamen i løbet af juni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.