Urealistisk at spare 62 mio. kr. i jobcenter

Udvalgsformand Ivan Leth, Hjørring kalder sparepotentiale for makværk

Sparepotentiale for Hjørring Jobcenter er urealistisk. Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Sparepotentiale for Hjørring Jobcenter er urealistisk. Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

HJØRRING:En gang fis. Det er helt ude i hampen. Bureaukratisk skrivebordsarbejde.

Udvalgsformand Ivan Leth (S) tager sig til hovedet over, at der i Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hjørring er angivet et besparelsespotentiale på 62,6 millioner kroner for centret.

Det kan angiveligt hentes ved, at jobcentret på et år bringer antallet af fuldtidspersoner på offentlig forsørgelse ned på gennemsnittet i klyngen af jobcentre Hjørring er med i.

- Der er noget i vejen med klyngebegrebet. Det er ikke rimeligt at sammenligne Hjørring med Rebild, der er en indpendler kommune til Aalborg. Vi har helt andre problemer med jobdannelse end Rebild.

Det var ellers forudsætningen for klyngedannelse af jobcentre, at de skulle have nogenlunde samme rammevilkår. Foruden Rebild er Hjørring sat sammen med Ikast-Brande, Mariager Fjord, Odsherred, Skive, Silkeborg, Struer, Syddjurs og Sønderborg kommuner.

Ved sammenligningen af de 10 kommuner i 2012 ligger Rebild som den anden bedste kommune, mens Hjørring ligger næstsidst.

Revision 2012 er nået frem til, at Hjørring kan spare 38,4 mio. kr. på dagpenge, 4,7 mio. kr. på sygedagpenge, 5,9 mio. kr. på ledighedsydelse, 5,1 mio. kr. på fleksjob, 3,8 mio. kr. på revalidering og 4,5 mio. kr. på førtidspension. Derefter lægges tallene sammen.

- Det er en gang makværk at lave sådant noget. Der er afløbsting et andet sted, når man sparer et sted. Hvis vi sparer på revalidering, så stiger udgifter til sygedagpenge. Når der er færre på fleksjob, så stiger udgifter til ledighedsydelse. Og forudsætning for det her regnestykke er, at Hjørring er den eneste kommune, der bevæger sig. Det er helt urealistisk, understreger formanden for Hjørrings arbejdsmarkedsudvalg.

Han har hele udvalget bag i kritikken af besparelsespotentialet, og det vil tage problemstillingen op på byrådsmødet, hvor byrådet skal godkende revisionen.

- Vi vil have byrådet bag til at rejse spørgsmålet om klyngedannelse i Beskæftigelsesministeriet, udtaler Ivan Leth.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.