Aalborg

Usædvanligt trucker-træf midt i Aalborg

I den travle trafik kom en kæde af lastbiler lørdag rullende igennem det centrale Aalborg og bugtede sig ad snævre gadeforløb til et bestemt mødested. Med en særlig mission for øje

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Selv om der blev tudet i horn, var det ingen protestaktion. Det skulle da lige være imod det urimelige i, at børn må kæmpe med sygdom. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Selv om der blev tudet i hornene, var deltagerne i konvojen hverken ude på at brokke sig over myndigheder eller at protestere over urimelig konkurrence fra underbetalte udenlandske kolleger.

Truckerne var på en særlig mission for at vise, at de også kan være bløde om hjertet og hjælpe børn, som kæmper med svær sygdom. Initiativet Lastbiler for børn, som er helt nyt, rullede lørdag ind ved børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital og inviterede sygdomsramte børn og deres familier til at kigge og også prøve at sidde bag rattet i en rigtig truck.

Kø for at hjælpe

Lastbiler for børn blev startet for nylig som en gruppe på Facebook, og målet er at give syge børn oplevelser og adspredelse i en hverdag, hvor sygdom og langvarige hospitalsindlæggelser ellers fylder det meste.

Initiativet har på ingen tid bredt sig til truckermiljøet, og arrangørerne stod faktisk i et dilemma, før lørdagens sammenkomst ved børneafdelingen i Aalborg. Der var simpelthen for mange chauffører og vognmænd, der ønskede at bakke op, og arrangørerne var i sidste ende nødt til at afvise flere deltagere.

Mål at blive landsdækkende

Men der er håb forude, for arrangørerne har planer om at gøre Lastbiler for børn til en landsdækkende begivenhed og stiler mod at stifte en egentlig forening i 2016. Allerede i næste lørdag går det løs igen, når truckere samles ved Skejby Sygehus i Aarhus for at vise de store køretøjer frem for syge børn og deres familier.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst