Utilfreds med erstatning i incestsag

Mor vil ikke nøjes med kun at få erstatning for uberettiget fængsling. Hun vil have sit navn renset efter politiet droppede sagen mod hende om incest

Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HIRTSHALS:Forældreparret fra Hirtshals, der fejlagtig blev sigtet for sædelighedsforbrydelser mod deres børn, er nu blevet tilkendt hver godt 28.000 kroner i erstatning for uberettiget frihedsberøvelse i 16 dage, ransagning af deres hjem samt telefonaflytning.

Men den 27-årige mors advokat har allerede klaget over erstatningen, fordi han mener hun også er berettiget til en erstatning for selve sigtelsen.

Manglende beviser eller ingen sag

Politiet frafaldt sigtelserne på grund af manglende beviser, men Olav Pedersen vil have statsadvokatens ord for, at sigtelserne var grundløse.

- Når de skriver at de opgav sagen på grund af manglende beviser, så tænker man uvilkårligt, at forældrene nok har gjort det, men at politiet bare ikke kunne bevise det. Men det er jo ikke sådan det forholder sig, for efterforskningen viste jo, at der slet ikke var hold i beskyldningerne, påpeger Olav Pedersen.

Sigtet i næsten ét år

Forældreparret fra Hirtshals var 11 måneder i 2012 sigtet for seksuelt misbrug af to af deres børn, før anklagemyndigheden valgte at frafalde sigtelserne mod dem. En veninde til forældrene var også sigtet i sagen. Hun er blevet tildelt knap 20.000 kroner i erstatning for uberettiget fængsling.

Hele sagen opstod på baggrund af nogle meget kritiserede videoafhøringer, som en plejefamilie foretog uden at have de fornødne kompetencer. Hjørring Kommune tillader på baggrund af Hirtshalssagen ikke længere plejefamilier, at lave deres egne videoafhøringer af børn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden