Uvist, hvem der fejlede ved busulykke

Det er et uforklarligt mysterium, at en kvinde i sidste uge kom i klemme i en busdør, mener to busselskaber, der ikke ved, hvem der lavede en fejl

Annika Jørgensen brækkede to fingre og blev syet med i alt 15 sting i sin højre hånd. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Annika Jørgensen brækkede to fingre og blev syet med i alt 15 sting i sin højre hånd. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det burde ikke kunne lade sig gøre, at Annika Jørgensen sidste tirsdag brækkede to fingre, da hun kom i klemme i en busdør og blev kørt over af bussen.

Det mener Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Solsidens Turistfart, der dog beklager situationen.

Begge selskaber fortæller, at alle sikkerhedsforanstaltninger var overholdt i den pågældende bus på rute 200.

- Underlig episode

- Der er klemsikring i dørene, og det vil sige, at de skal gå op, hvis der er noget i klemme. Episoden virker derfor underlig på mig, for det burde ikke kunne lade sig gøre, siger Mette Henriksen, chef for kunder og salg i NT.

Samme melding kommer fra Solsidens Turistfart, der kører ruten, som NT har udliciteret.

- Sikkerheden er i orden, og der er både kamera og spejl ved chaufføren. Guderne må vide, hvordan hun er kommet i klemme, for det er umuligt, siger direktør Sargon Stenbakken.

Dækspor på højre hånd

Annika Jørgensen har tidligere forklaret til NORDJYSKE Medier, at hun var på vej baglæns ud af bussen med barnevogn, da hun mærkede dørene lukke sammen om sine arme.

Da bussen begyndte at køre, holdt hun fast i barnevognen, mens hun løb ved siden af bussen. Til sidst gav hun barnevognen et skub og gav slip, hvorefter hun trillede rundt på jorden og fik sin højre hånd kørt over af bussen.

På sygehuset blev Annika Jørgensen syet med 12 sting langs lillefingeren og tre sting ved tommelfingeren. Bagefter viste det sig at begge fingre var brækkede.

Lægerne konstaterede ligeledes, at Annika Jørgensen havde dækspor på sin højre hånd.

Uenige om hændelsesforløbet

Hverken NT eller Solsidens Turistfart hævder, at Annika Jørgensen taler usandt, og at episoden ikke har fundet sted. De er blot uenige i udlægningen.

- Chaufføren kan ikke genkende episoden og er ikke enig i hændelsesforløbet, siger Mette Henriksen, og Sargon Stenbakken bakker op.

- Når kvinden kommer ud af bussen, tror chaufføren, hun er ude. Han kan ikke se, at hun rækker ud efter barnevognen, siger han.

Uforklarligt

- Jeg ved ikke, hvem der har lavet en fejl, eller om der er lavet en fejl. Det bør ikke kunne lade sig gøre, og derfor tjekker vi op på sikkerheden. Jeg ønsker ikke at rejse tvivl om, hvorvidt kundens version er korrekt. Der er sket noget, som vi ikke umiddelbart kan forklare, lyder det fra Mette Henriksen.

Sargon Stenbakken fortæller, at selskabets forsikringsselskab er på sagen, og at Annika Jørgensen kan forvente en erstatning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.