V kalder transportminister i samråd

Jernbanebro-fadæsen skal have konsekvenser for Banedanmark, siger Karsten Lauritzen

Venstre kalder nu Transportministeren i samråd. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Venstre kalder nu Transportministeren i samråd. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AALBORG:Venstre indkalder nu Transportminister Henrik Dam Kristensen til samråd om den forsinkede reparation af jernbanebroen over Limfjorden.

Det oplyser det nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen (V) til NORDJYSKE.
- Det er fuldstændigt grotesk, at der er gået så lang tid med reparationen, og at broen bliver ved med at blive forsinket. Hvis det var en bro på Sjælland, havde arbejdet kun taget halv så lang tid, fortæller Karsten Lauritzen, der har taget sagen op med gruppens transportordfører.

Sløseri og amatørarbejde

De har valgt at indkalde ministeren til samråd for at få en redegørelse for, hvorfor det tager så lang tid at få repareret broen, samt for at høre, hvad man vil gøre for at kompensere togpendlerne.

- Ministeren er ansvarlig for Banedanmarks sløseri, og der må rulle hoveder i Banedanmark efter det her amatørarbejde, siger han og uddyber:
- Vi skal have klarhed for, hvordan ministeren vil rydde op i det kaos der uden tvivl har ændret nordjydernes transportmønster.

Frygter nedprioritering

Karsten Lauritzen frygter, at Banedanmark og DSB vil bruge forsinkelserne på jernbanebroen som undskyldning til yderligere at nedprioritere Vendsyssel.

- Når broen står klar, vil der være færre togrejsende på strækningen, og så vil DSB sige, at de er nødt til at skære ned på serviceniveauet, spår Karsten Lauritzen.

Støtter ikke forslag

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen rasede i weekenden også over den forsinkede reparation:

- Der er ingen andre steder i landet, hvor man ville finde sig i det her. Alle passagerer burde få et kvartals gratis rejse i Vendsyssel, sagde Bjarne Laustsen.
Det forslag vil Karsten Lauritzen dog ikke støtte op om.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.