V og DF vil udlicitere genoptræningen

For lidt plads til genoptræning på Nytorv i Frederikshavn - Socialdemokraterne siger fra og begærer sagen i byrådet

Kommunen oplever stor stigning i genoptræningsforløb og kan ikke længere være i de lejede lokaler i Frederikshavn. Arkivfoto: Michael Bygballe

Kommunen oplever stor stigning i genoptræningsforløb og kan ikke længere være i de lejede lokaler i Frederikshavn. Arkivfoto: Michael Bygballe

FREDERIKSHAVN:Venstre og Dansk Folkeparti vil nu udlicitere den del af kommunens genoptræning, som i dag foregår i lejede lokaler på Nytorv i Frederikshavn.

Socialdemokraterne i Sundhedsudvalget siger nej og har begæret sagen i byrådet.

Kommunen har i dag tre genoptræningscentre. I Skagen er det på ryg-, gigt- og støttecenteret på det tidligere sygehus. I Sæby bliver det på det nye sundhedshus, som er undervejs.

Behov for mere plads

I Frederikshavn er det som sagt i lejede lokaler på Nytorv, og her er der behov for yderligere kapacitet.

- Lokalerne på Nytorv er utidssvarende, vi betaler en høj husleje og kan ikke længere være der med den kapacitetsstigning, der er. Det er et område, hvor vi har besluttet at opruste, og i Venstre synes vi ikke det er optimalt at sprede aktiviteterne flere steder i Frederikshavn, siger Anders Broholm (V), formand for sundhedsudvalget.

Venstre og Dansk Folkeparti ønsker derfor at sende genoptræningen i9 udbud, som private fysio- og ergoterapeuter kan byde ind på opgaven.

S: Kommunal kerneopgave

Socialdemokraterne mener, genoptræning er en kommunal kerneopgave.

- For os er det en principsag. Begynder vi at udlicitere den slags, er det kun begyndelsen, siger Bruno Müller (S), der mener kommunen sagtens kan finde plads i egne, ledige lokaler.

Center for Sundhed og Ældre peger på lokaler på 1. sal på Værkergrunden som en mulighed.

- Her har vi 330 kvm., som er velegnet til formålet, siger Bruno Müller.

Forvaltningen har også undersøgt mulighederne på eksempelvis kommunale bygninger som Munkebakkeskolen, Ørnevejens Skole, Ørnevejens Skoles nedlagte SFO, 10. klassecenteret på Hånbækvej, projektafdelingen, senhjerneskadecenteret og svømmehallens træningscentre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden