Vanvittig CO2-besparelse

Gartneri omlagde til fjernvarme og sparede kassen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTBJERG:Vestbjerg Gartneri havde fyret med kul i mange år og udledte en voldsom stor mængde af CO2 ud i atmosfæren. Men det er slut nu, efter at en omlægning til fjernvarme fik udledningen af CO2 ned med næsten 84 procent.

Konverteringen til fjernvarme har ikke kostet det store for gartneriet, der blot har betalt 900.000 kroner for omlægningen.

Konverteringen er støttet af Energistyrelsens VE til Proces-ordning, som i gartneriets tilfælde udløste et tilskud på 65 procent af de samlede omkostninger på cirka 2,5 millioner kroner.

- Den CO2-reduktion, som vi har opnået ved at konvertere fra kul til fjernvarme, løber op i cirka 1250 tons CO2 om året. Det svarer til, at du kører jorden rundt knap 250 gange i en almindelig familiebil. Og den besparelse opnås hvert år, siger energirådgiver Bertil Møller-Jensen fra Energicenter Aalborg.

Naboerne til Vestbjerg Gartneri har også nydt godt af, at fjernvarmerørene fra Aalborg nu løber forbi i vejen. Flere har skiftet det gamle kul- eller oliefyr ud med et fjernvarmeanlæg og nyder nu godt af billigere og mere driftssikker varme.

I alt formindskede Vestbjerg Gartneri sit udslip af CO2 fra 1500 tons om året til blot 250 tons.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.