Varm januar: Her er de danske temperaturrekorder

Onsdag i denne uge slog temperaturen rekord

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

HELE LANDET: Onsdag i denne uge kunne du formentlig undvære handskerne. Den dag satte temperaturen nemlig varmerekord for en dag i januar. 12,9 grader blev der målt ved Sønderborg, skriver DMI.

Det er en halv grad over den tidligere rekord, som blev målt samme sted for 13 år siden.

DMI har lavet en hel tabel over alle de temperaturrekorder, der er sat over de seneste mange år. Kolde som varme.

Og synes du, at det er længe siden, vi har haft en ordentlig kold vinter, så har du til dels ret. Tabellen afslører nemlig, at det snart er 30 år siden, vi fik den seneste kulderekord her i landet.

Det var tilbage i januar 1982, hvor der blev målt en temperatur på -31,2 grader I Hørsted i Thy. Men december 2010 var tæt på, fortæller DMI.

Sjældne varmegrader

12,9 grader i januar er altså ny rekord, men det er slet ikke så udsædvanligt, at vi oplever 10 graders varme i årets første måned. 11 grader er til gengæld mere sjældent. Det er kun sket i 13 januar-måneder, siden man begyndte at måle i 1874. Og 12 grader er selvsagt endnu mere sjældent.

I næste uge skriver vi februar, og skal vi slå den varme- eller kulderekord, skal vi enten over 15,8 grader, som blev målt i København i 1990. Eller under -29 grader, som blev målt i Brande helt tilbage i 1942.

Kun tiden vil vise, om det sker.

Se hele tabellen over vejr-rekorder her

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.