Varme under vandet

Fjernvarmeværket i Hadsund er tæt på at kunne sende den første varme under Mariager Fjord

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HADSUND SYD: Arbejdet med at grave ledningsnettet ned syd for Mariager Fjord og koble yderligere 120 forbrugere til fjernvarmen i Hadsund skrider planmæssigt frem og skulle være færdigt i starten af november.

Imens mangler de sidste detaljer vedrørende varmeledningen hen over fjorden dog at komme på plads. Planen var oprindelig at ”skyde” røret under fjordbunden, men den tanke har man helt droppet.

Tanken er nu at hægte ledningen på Hadsundbroens fundament, og det er alt i alt nok den bedste løsning, mener Thorkild Løkke, formand for bestyrelsen i Hadsund Bys Fjernvarmeværk.

- Det kunne være blevet dyrt at skyde røret under fjorden, fordi vi ikke kunne få sikre oplysninger om beliggenheden af det gamle brofundament og hvor eventuelle rester var spredt. Så det her er både den sikreste og i sidste ende nok den billigste løsning, bemærker han.

Vejdirektoratet har afvist den først foreslåede løsning, som handlede om at ”hænge” røret på broen og kun føre det under fjorden i selve broåbningen, men har stillet sig mere positivt over for den nu påtænkte løsning. Endnu mangler dog den endelige godkendelse.

Den håber Thorkild Løkke at have i hus, når værkets 24. september holder generalforsamling på restaurant da Vinci i Hadsund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.