Varmeforbrugere får måske uventet million-regning

Juridisk spidsfindighed årsag til tab på ca. 10. mio. kr.

Det kommer til at koste varmeforbrugerne, at det lovede tilskud synes tabt. Arkivfoto

Det kommer til at koste varmeforbrugerne, at det lovede tilskud synes tabt. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Kompliceret jura er årsag til, at varmeforbrugerne i Brønderslev risikerer en million-regning. Det tilskud, der var lagt op til, udebliver.

Der var givet forhåndstilsagn fra Energistyrelsen og Energinet. Men det har vist sig, at ordningen er i strid med EU-lovgivningen, så tilskuddet bortfalder 1. januar i år.

Brønderslev Forsyning kan således kun sælge strømmen fra varmeanlægget til 20 øre præ KWh i stedet for den hidtil garanterede pris på knap 80 øre. Det betyder for Brønderslev Forsyning et tab på ca. 10 millioner kroner.

- Regningen skal betales, og da vi er et hvile-i-sig-selv-selskab, og ikke må opbygge en formue, er der kun ét sted at placere regningen, nemlig hos forbrugerne, siger direktør i Brønderslev Forsyning, Thorkil B. Neergaard.

To andre varmeselskaber er i samme situation, nemlig Marstal og Hillerød. De tre selskaber kæmper stadig for, at der findes en løsning.

- Det er en særdeles tung proces. Vi støder hele tiden på nye tekniske udfordringer, som vi skal forholde os til og dokumentere.

Borgmester Mikael Klitgaard (V) har også været inddraget, idet han har kontaktet energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), for at fosøge at løse problemet.

Ministeren har netop meddelt, at han ikke kan hjælpe. Han begrunder det med "armslængde-princippet" (ministre bør afstå fra detailstyring, red.). Han vil ikke påvirke Energinets afgørelser i sagen, men vil gerne opfordre til en dialog mellem Energinet og de implicerede forsyningsselskaber.

Thorkil B. Neergaard håber på, at staten vil hjælpe til en god løsning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden