Varmekunder snydes for to milliarder kroner

Den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift rulles tilbage, men forbrugere får ikke pengene retur

Arkivfoto: Peter Mørk

Arkivfoto: Peter Mørk

DANMARK:De kunne ellers lune godt i tegnebogen. De to milliarder kroner, som ejere af olie- og naturgasfyr samt fjernvarmekunder på kul, naturgas og affald har betalt i den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift fra februar 2013 og frem til nytår 2014.

Nu afskaffes afgiften, fordi politikerne ikke kunne blive enige om, hvordan den skulle lægges på biomasse, som det blev aftalt i energiforliget i 2012, skriver ing.dk.

Men selvom forsyningssikkerhedsafgiften aldrig blev bredt helt ud, får forbrugere, der allerede har betalt, ikke deres penge tilbage. Det bekræfter Skatteministeriet over for Ingeniøren.

- Betal pengene tilbage

Hos brancheforeningen Dansk Fjernvarme er man fortørnede over den beslutning.

- Meningen med afgiften var jo, at alle varmekunder skulle bidrage. Det kom ikke til at ske, og derfor er det eneste rigtige at gøre jo at betale pengene tilbage til de, som har betalt, før reglerne blev rullet tilbage, siger administrerende direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme til ing.dk.

Planen er, at forsyningssikkerhedsafgiften afskaffes 1. januar 2015. Ifølge et lovforslag skal pengene i stedet skaffes ved at hæve skatten og reducere den grønne check.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.