Varmeværk lover kamp til stregen

Det trækker ud med fjernvarmeforsyningen af Hobro Syd. Allerede inden kommunen har valgt projekt, kan der ventes klager over afgørelsen.

Ifølge Søren Sørensen er der kun et håb for de varmeforbrugere i Hobro, der ønsker at skifte naturgas ud med fjernvarme. Og det er, at Mariagerfjord Kommune vælger varmeværkets projekt.

Ifølge Søren Sørensen er der kun et håb for de varmeforbrugere i Hobro, der ønsker at skifte naturgas ud med fjernvarme. Og det er, at Mariagerfjord Kommune vælger varmeværkets projekt.

HOBRO:Både juridisk og økonomisk står Hobro Varmeværk godt rustet i dysten om at blive det selskab, der til sin tid skal forsyne Hobro Syd med fjernvarme.

Det mener Hobro Varmeværks bestyrelsesformand Søren Sørensen, skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

- Mariagerfjord Kommune får svært ved at komme uden om os. Vi står meget stærkt og har både juraen og økonomien på vores side, siger han.

Status er, at sagen endnu en gang er blevet udskudt, efter at selskaberne i et halvt års tid har arbejdet på de projekter, de indsendte til kommunen sidste sommer, og efter at begge selskaber har indsendt supplerende høringssvar.

Kun et mulehår skiller de to selskabers projekter, der efter beregningerne giver et samfundsøkonomisk overskud på godt 140 millioner kroner over en 20-årig periode.

Det er op til Mariagerfjord Kommune, konsulenten Niras og advokatfirmaet Horten at vurdere de indkomne svar - og ikke mindst at aflevere en indstilling til først teknik- og miljøudvalget. Og det bliver ikke i marts, som det ellers var forventet.

Ganske vist har udvalget sagen på dagsordenen på sit møde mandag. Men kun for at få præsenteret den nye tidsplan. Ifølge den kan udvalget og derefter byrådet tidligst i april eller maj tage stilling til sagen. Så har parterne altså fire ugers frist til at klage til Energiklagenævnet, og sker det, hvilket er mere end sandsynligt, vil sagen være sendt til hjørnespark igen.

HMN Naturgas har allerede varslet, at man vil klage over en eventuel afgørelse, og Hobro Varmeværk vil også klage, hvis en afgørelse går selskabet imod.

- Så vil vi dels klage til Energistyrelsen, dels rejse erstatningssag mod kommunen. Vi stritter imod, alt det vi kan, og så kan det her komme til at vare længe endnu. Så hvis kommunen vil have fjernvarmen ud til borgerne, så skal de bare vælge vores projekt, siger Søren Sørensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.