Varmeværket kører naturligvis videre

Næstformand i værket Jens Vestergaard (S) tror på fremtiden

Thisted Kraftvarmeværk vil også efter 1. januar 2016 levere varme til forbrugerne i Thisted baseret på afbrænding af affald. Arkivfoto: Klaus Madsen

Thisted Kraftvarmeværk vil også efter 1. januar 2016 levere varme til forbrugerne i Thisted baseret på afbrænding af affald. Arkivfoto: Klaus Madsen

THISTED:De kommende tre år skal bestyrelsen for Kraftvarmeværk Thisted finde ud af, hvordan kraftvarmeværkets fremtidige ejerforhold skal være.

Siden 1989 har Thisted Varmeforsyning og I/S Thyra delt ejerskabet af kraftvarmeværket med 50 procent til hver.

Den situation står til at blive ændret i og med, at de tre interessenter i I/S Thyra nemlig Thisted, Morsø og Jammerbugt kommuner har besluttet at melde sig ud af af I/S Thyra.

Opsigelsen kan først træde i kraft 1. januar 2016, og næstformanden i bestyrelsen Jens Vestergaard (S), der tillige sidder i Thisted Kommunes byråd og økonomiudvalg, mener afgjort, at Kraftvarmeværk Thisted også efter 1. januar 2016 vil fortsætte.

Jens Vestergaard mener ikke, at det umiddelbart bliver et problem, hvis Morsø og Jammerbugt kommuner finder et alternativt forbrændingsanlæg i stedet for Kraftvarmeværk Thisted til at modtage de to kommuners affald.

- Jeg er temmelig sikker på, at Morsø vil levere til værket i Thisted, hvis priserne bliver konkurrencedygtige, siger han.

Jammerbugt Kommune regner han ikke med, fordi byrådet ifølge Jens Vestergaard Jensen forlængst har givet udtryk for, at de vil samarbejde med Aalborg.

Tror på leverancer

Jens Vestergaard er rimelig sikker på, at Kraftvarmeværk Thisted også i fremtiden vil kunne skaffe sig tilstrækkelige mængder affald.

- Vi vil få affald fra Thisted Kommune, og det vil være katastrofalt at nedlægge kraftvarmeværket, fordi vi geografisk ligger, hvor vi gør, siger han, og skynder sig at tilføje, at den mulighed overhovedet ikke har været drøftet.

Jens Vestergaard ønsker ikke på nuværende tidspunkt at komme nærmere ind på, hvordan kraftvarmeværket skal finansiere 30 mio. kr., som skal investeres for at forlænge levetiden for værket.

- Det skal vi ind og se på, og på en eller anden måde skal vi nok tackle det, siger han.

Jura

Bestyrelsen for Kraftvarmeværk Thisted skal blandt andet benytte de kommende tre år til et juridisk udredningsarbejde, hvis de tre kommuner i interessentskabet opretholder deres udmeldelse.

Jens Vestergaard kan ikke nu sige, hvor mange penge kommunerne har i interessentskabet, som de skal købes fri af.

- Jeg kan sige, at det har været en god forretning, og juristerne har tre år til at finde ud af disse forhold, så det må tiden vise, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Grusomt anklageskrift
Luk