Varsel: 20 timers snestorm i Vendsyssel

Snestormen bider sig hårdt fast i Nordjylland

(Foto: Axel Schütt/Scanpix 2012) <i>Scanpix Denmark</i>

(Foto: Axel Schütt/Scanpix 2012) Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:Nordjyderne vågner søndag op til en snestorm, der ikke slipper det nordjyske før engang i løbet af mandagen.

Med op til 20 centimeter sne og vindstyrke på 15 m/s er det en kraftig snestorm, der rammer Nordjylland - en snestorm der kan vare 20 timer i Vendsyssel.

DMI har varslet snestorm og snefygning for hele landet søndag, og igen er det Nordjylland, der for alvor står for skud, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Olaf Mathiassen.

- Det bliver værst i Nordjylland, for i får ikke den milde luft, som en overgang vil strømme ind over resten af landet, siger han.

20 timers snestorm

Det hele begynder for alvor tidligt på natten til søndag, hvor snevejret går i land vestfra. Fra de tidlige morgentimer søndag til om eftermiddagen vil snestormen rase på fuld styrke over hele Nordjylland.

Søndag eftermiddag og aften mister snestormen så pusten i det meste af landet, efterhånden som snestorms-lavtrykket bevæger sig syd for Danmark. Dog ikke i Vendsyssel.

For ifølge prognoserne vil snestorms-fronten kroge sig om Danmark og ligge stille over Vendsyssel og Nord- og Østsjælland, oplyser TV2 Vejrcenter.

Det betyder, at der vil være uafbrudt snefald i Vendsyssel i op til 20 timer i træk, og at det først er i løbet af natten til mandag, at snefaldet aftager.

Snefygning fortsætter

Men selvom snefaldet aftager, så vil der også mandag være store trafikale problemer som følge af snefygning.

Vinden fortsætter nemlig med samme styrke på omkring 15 m/s fra en østlige eller nordøstlig retning, og det kan skabe store trafikale problemer.

Der vil i løbet af mandagen stadig kunne komme snebyger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.