Vegger fik en god dag med øksehug

Byen tog lørdag sit nye idræts- og kulturhus i brug efter meget stor indsats fra frivillige

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VEGGER:Via et solidt hug med en spejderøkse sørgede Bo Kristian Jensen fra Vegger for at hakke båndet over, som markerede, at byens nye idræts- og kulturhus lørdag blev indviet på behørig vis.

Det skete under overværelse af en tætpakket sal bestående af bysbørn, der alle har set frem til, at byens lethal fra 2009 fik en knopskydning, hvor en række foreninger har fået plads. F.eks. Veggers spejdere. De var da også spejdere som holdt båndet, mens Bo Kristian Jensen svang øksen.

Inden havde Asger Andersen, der er formand for centeret, budt velkommen. Og fældet en lille tåre. Jow, Asger Andersen var bevæget på den store dag, indrømmede han.

- Det har været en lang rejse mod denne dag, men der er holdt liv i drømmen hele vejen, lød det fra formanden, som glædede sig over de mange frivillige timer som lokale Vegger-borgere har brugt på at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Asger Andersen lagde ikke skjul på, at det var lidt svært at få kommunen med på idéen om både lethallen og tilbygning til de kulturelle aktiviteter.

- Det her er ikke kommet op at stå, fordi kommunen har sagt, at det var en god idé, sagde formanden, som omvendt hæftede sig ved de verbale roser borgmester Knud Kristensen forleden uddelte til Vegger Idræts- og Kulturhus i forbindelse med et borgermøde på Vitskøl Kloster.

De borgmesterlige ord havde formanden for Folketingets Kulturudvalg, socialdemokraten Flemming Møller Mortensen, også noteret sig. Han holdt indvielsestalen, og pointerede, at lørdag var en fantastisk dag for Vegger, fordi byen indviede et fantastisk hus.

Som formand for kulturudvalget ved han kun alt for godt, hvor svært det er at få sådan en drøm til at gå opfyldelse.

- Jeg synes, at I prøver at tænke anderledes her i Vegger. I 2009 hoppede i på vognen med en lethal, hvor andre hoppede af. I har holdt dampen oppe og har formået at lave et idræts- og kulturhus. Det her er Jeres allesammens hus til kreative idéer, sagde Flemming Møller Mortensen, som hæftede sig ved, at huset er gældfrit. Det betyder, at man kan koncentrere sig om driften uden at skulle tænke på stram økonomi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden