Velfærdsmessen har fået vokseværk

I Arena Nord vises denne weekend de nyeste landvindinger indenfor hjælpemidler til handicappede

Borgmester Lars Møller (V) åbnede messen i Arena Nord. Efterfølgende tog han del i en særdeles underholdende bordtenniskamp mod Peter Rosenmeier, der netop har vundet bronze ved Handicap-OL i London.

Borgmester Lars Møller (V) åbnede messen i Arena Nord. Efterfølgende tog han del i en særdeles underholdende bordtenniskamp mod Peter Rosenmeier, der netop har vundet bronze ved Handicap-OL i London.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Vi havde slet ikke troet, at det ville nå op på det her niveau.

Ordene kom fra formanden for Handicaprådet i Frederikshavn Kommune, Kurt Nielsen, da weekendens ”Velfærdsteknologi- og handicapmesse” lørdag middag blev åbnet.
Messen har tidligere været holdt i en mindre version i Det Musiske Hus. Men denne gang har hele 55 udstillere indtaget halvgulvet i Arena Nord.
- Vores mål med det her er at vise folk, hvilke hjælpemidler, man kan få i dag. På den måde får de bedre mulighed for at agere i eget hjem.
Håbet er, at op mod 10.000 mennesker i løbet af weekenden vil besøge messen.
Så mange var der dog på ingen måde mødt op fra messens start - men borgmester Lars Møller (V) var alligevel meget tilfreds.
- Det er dejligt at se, at så mange er mødt frem for at deltage i det store arrangement, som Handicaprådet i Frederikshavn Kommune har stablet på benene, sagde han blandt andet i åbningstalen.
- Frederikshavn Kommune vil gerne være i front på handicapområdet. Og med den her messe er vi rigtigt godt på vej, fastslog han.

Spændende tilbud

Der er masser af spændende tilbud på messen. Blandt de mere kuriøse ting, som messen kan byde på, er en chip, der placeres i munden. Og via en tungepiercing kan den handicappede - som eksempelvis kan være lam fra halsen og nedefter - styre sin egen kørestol - eller eventuelt betjene en computer.

Der er dog også masser af andre spændende tilbud som kørestole, handicapcykler - eller langt billigere hjælpemidler som handicapvenlige krus.
I en helt anden boldgade kan man eksempelvis møde den tidligere fodboldlandsholdsspiller Jes Høgh, der slå med eftervirkningerne fra en blodprop - men har fundet tilbage til livsglæden ved at spille golf. Og den glæde vil han gerne give videre.
- Det er genialt for sådan en som mig at spille golf. Jeg har fundet tilbage til det, som jeg var god til engang.
- Det letteste i verden havde været at sætte sig ned og blive en grøntsag. Men det at spille golf holder mig i gang og giver mig et bedre liv hele vejen rundt, sagde Jes Høgh.
Messen i Arena Nord kan også besøges søndag mellem klokken 10 og 17.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.