Venstres kronprins er ikke klar endnu

Anders Broholm (31) er ikke kandidat som Venstres nye bud på en borgmester - i hvert fald ikke denne gang

Anders Broholm - er ikke kandidat. Arkivfoto: Peter Broen

Anders Broholm - er ikke kandidat. Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Pilen og de flestes øjne har længe peget på Anders Broholm som den oplagte kronprins i Venstre, der - om nogen - seriøst kunne udfordre borgmester Birgit Hansen (S), men den 31-årige gymnasielærer er ikke kandidat som Venstres bud på en borgmester ved kommunalvalget november i 2017.

Til gengæld bakker han 100 procent op om Jytte Høyrups kandidatur.

- Det er ikke det rette tidspunkt for mig her og nu. Af mange årsager. Selv om jeg har været med i politik nu i 10 år, føler jeg, at jeg mangler noget erfaring fra livet uden for den politiske verden. Jeg brænder for at være med i kommunalpolitik og gnisten er uforandret, men jeg er ikke parat til at være spidskandidat endnu, siger Anders Broholm.

- Jytte er et godt bud

Han tøver til gengæld ikke med at kaste sin anbefaling i Jytte Høyrups vægtskål - selv om hun i politisk forstand er en novice.

- Jytte har stor erfaring fra erhvervslivet. Jeg tror, Jytte er den rette for os her og nu. Det er vigtigt at have en med erfaring udefra, og jeg er sikker på, at vi med Jytte som spidskandidat vil få en god kombination i en byrådsgruppe med mange forskellige kvaliteter, siger Anders Broholm, der udover byrådsarbejdet har stillet op til Folketinget tre gange. Og alle tre gange har været lige ved og næsten.

Birgit H. stemmesluger i ´13

Ved kommunalvalget 19. november 2013 fik Anders Broholm 1730 personlige stemmer.

Til sammenligning fik Lars Møller som Venstres spidskandidat 2946 stemmer, mens Socialdemokraternes Birgit Hansen blev suveræn topscorer med 5753 personlige stemmer.

Nr. 3 på Venstres hitliste ved valget i 2013, Mogens Brag (V), der også har kandideret til Folketinget, er som Anders Broholm ikke kandidat til Venstres bud på en borgmester.

Mogens Brag fik 530 personlige stemmer, mens Jens Ole Jensen som nr. 4 fik 478 personlige stemmer.

Venstre vælger ny spidskandidat på et opstillingsmøde til marts, og indtil videre er Jytte Nimand Høyrup den eneste, der har meldt sig som kandidat i Venstre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.