15.000 russiske millionærer ventes at forlade landet i år

15 procent af de russiske dollarmillionærer ventes at finde et andet land at bo i i løbet af dette år.

Forenede Arabiske Emirater ventes at være det land i verden, der tiltrækker flest dollarmillionærer i år. (Arkivfoto) <i>Karim Sahib/Ritzau Scanpix</i>

Forenede Arabiske Emirater ventes at være det land i verden, der tiltrækker flest dollarmillionærer i år. (Arkivfoto) Karim Sahib/Ritzau Scanpix

15.000 dollarmillionærer forventes at have forladt Rusland, når 2022 er ovre.

Det skriver den britiske avis The Guardian på baggrund af migrationsdata fra konsulentfirmaet Henley & Partners.

Det svarer til, at 15 procent af de russere, der har en likvid formue på mere end en million dollar, vil forlade landet i 2022.

- Rusland bløder millionærer, siger Andrew Amoils, der er forskningsleder ved World Wealth, der har forsynet Henley & Partners med data.

- Velhavende individer har emigreret fra Rusland i et stigende antal hvert år i det seneste årti.

Andrew Amoils kalder de mange velhavende, der forlader Rusland, et tidligt tegn på landets problemer.

Historisk set har lande, der har haft omfattende sammenbrud, inden da oplevet, at mange velhavende personer har forladt landet, forklarer forskningslederen til The Guardian.

Henley & Partners er et konsulentfirma, der skaber kontakt mellem meget rige personer og lande, der sælger dem statsborgerskab.

USA og Storbritannien har tidligere været de lande, som verdens rige søgte mod, når de emigrerede.

Ifølge Henley & Partners ventes det dog nu, at Forenede Arabiske Emirater vil tiltrække flest millionærer, der forlader hjemlandet.

4000 personer med en likvid formue på over en million dollar, ventes at flytte til Forenede Arabiske Emirater i løbet af i år.

Australia ventes at tiltrække 3500 millionærer, og er dermed på andenpladsen efterfulgt af Singapore og Israel.

Ukraine ventes at blive det land, som flest personer med en høj nettoformue, forlader i 2022. Henley & Partners forudser, at 2800 dollarmillionærer forlader landet i år.

Siden Ukraine 24. februar blev invaderet af russiske styrker har 6,9 millioner personer forladt Ukraine. 2,1 millioner af dem er siden vendt tilbage. Det viser tal fra FN fra 1. juni.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden