2,6 millioner i Shanghai rammes af ny coronanedlukning

Så skal de på den igen i Shanghai. En uge efter nedlukningen hørte op, skal en del af byen igen i isolation.

Arbejdere er torsdag beordret tilbage i sikkerhedsdragter i Shanghai, efter der er fundet et nyt udbrud af smitte med covid-19 i den kinesiske millionby. <i>Andrew Galbraith/Reuters</i>

Arbejdere er torsdag beordret tilbage i sikkerhedsdragter i Shanghai, efter der er fundet et nyt udbrud af smitte med covid-19 i den kinesiske millionby. Andrew Galbraith/Reuters

Den kinesiske millionby Shanghai genindfører nedlukning og massetestning for langt over 2,6 millioner beboere af frygt for et nyt udbrud af covid-19.

Det sker kun en uge efter, at nedlukningen i byen blev ophævet, skriver nyhedsbureauet dpa.

De nye restriktioner kommer til at berøre over 2,6 millioner mennesker i distriktet Minhang. De træder i kraft lørdag.

Folk skal holde sig hjemme i den periode, hvor de skal gennemgå fem test for covid-19.

- Nedlukningen vil blive ophævet, når testresultaterne er indsamlet, lyder det fra myndigheder ifølge den britiske avis Guardian. Men det siges ikke, hvornår det er overstået.

Og en genåbning vil forudsætte, at der ikke findes folk, der er smittet med covid-19.

Kina har i modsætning til det mest af verden forsøgt at stoppe smitten ved kategorisk at tvinge folk til at blive hjemme og have så lidt social kontakt som muligt.

I andre lande, som Danmark, har man været gennem vaccinationer og genåbning og ladet covid-19 blive en del af dagligdagen med fortsat smitte.

Det meste af Shanghai med dets 25 millioner indbyggere har de seneste måneder levet under nedlukning. Det samme er sket i tusindvis af andre byer i Kina for at hindre, at folk bliver ramt af den smitsomme omicron-variant.

Den to måneder lange nedlukning i Shanghai var meget upopulær blandt byens borgere. Det har samtidig ramt landets lukrative eksport af varer til Vesten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden