20.000 ansatte fra Lufthansa varsler et døgns strejke

Fra tidligt onsdag morgen og godt et døgn frem vil Lufthansa-ansatte strejke i jagt på højere løn.

De 20.000 Lufthansa-ansatte, der ventes at strejke, forlanger en lønstigning på 9,5 procent. (Arkivfoto). <i>Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix</i>

De 20.000 Lufthansa-ansatte, der ventes at strejke, forlanger en lønstigning på 9,5 procent. (Arkivfoto). Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix

Cirka 20.000 ansatte fra det tyske luftfartsselskab Lufthansa står til at indlede godt et døgns strejke fra tidligt onsdag morgen.

Det oplyser fagforeningen ver.di mandag.

Strejken skal efter planen begynde klokken 03.45 onsdag morgen og vare lidt over et døgn frem til klokken 06.00 torsdag morgen.

Den omfatter udelukkende ansatte, der arbejder på landjorden. Det drejer sig eksempelvis om teknikere og ansatte, der er ansvarlige for logistik.

Fagforeningen ver.di har gang i forhandlinger med Lufthansa på vegne af de cirka 20.000 ansatte. Fagforeningen har afvist Lufthansas første lønudspil, men har sagt ja til at fortsætte forhandlinger 3. og 4. august.

Fagforeningen forlanger en lønstigning på 9,5 procent.

Forhandleren Christine Behle argumenterer for, at større arbejdsbyrde, høj inflation og lønnedgang under coronakrisen retfærdiggør lønstigningen.

Lufthansa beskriver den varslede strejke som "urimelig".

- Og det bliver endnu mere uforståeligt af, at der fra arbejdsgiverens side allerede er blevet tilbudt en stor og afbalanceret lønstigning, lyder det i en udtalelse fra Michael Niggemann, der er HR-chef ved Lufthansa.

Han tilføjer, at forhandlingerne finder sted på et svært tidspunkt for Lufthansa. Selskabet er udfordret af coronakrisens konsekvenser, høj gæld og en usikker fremtid for den globale økonomi.

Tidligere i juli strejkede piloterne i en anden luftfartsgigant - skandinaviske SAS. Efter 15 dages strejke lykkedes det natten til tirsdag 19. juli for pilotforeningen og SAS at nå til enighed om en ny overenskomst.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB rykker nærmere salg til udenlandsk investor
Luk