32 ton hårdt tiltrængt modermælkserstatning lander i USA

Et fly er søndag ankommet til USA fra Tyskland med modermælkserstatning. Der er dog brug for endnu mere.

Der er brug for at gøre meget mere for at løse USA's krise med mangel på modermælkserstatning, siger landbrugsminister Tom Vilsack. <i>Michael Conroy/Ritzau Scanpix</i>

Der er brug for at gøre meget mere for at løse USA's krise med mangel på modermælkserstatning, siger landbrugsminister Tom Vilsack. Michael Conroy/Ritzau Scanpix

En sending med knap 32 ton modermælkserstatning er søndag landet med et militærfly i den amerikanske delstat Indiana.

Det sker som led i "Operation Fly Formula", der har til formål at bekæmpe USA's akutte mangel på modermælkserstatning - baby formula på engelsk.

Søndagens sending giver amerikanerne en tiltrængt hjælpende hånd. Det er dog langtfra nok til at dække hele landets behov.

Det understreger den amerikanske landbrugsminister, Tom Vilsack.

- Det er et vigtigt skridt, men det er slet ikke det eneste skridt, der skal tages. Vi vil fortsætte med at arbejde, som præsidenten har bedt os om at gøre, og lede efter alle muligheder for at øge forsyningen, lyder det.

Ifølge Brian Deese, der er økonomisk præsidentrådgiver, er søndagens sending nok til at dække 15 procent af USA's akutte behov.

Manglen på modermælkserstatning begyndte i slutningen af sidste år - særligt udløst af mangel på forsyninger på grund af coronakrisen.

Krisen tog dog for alvor fart, da to spædbørn døde i februar. De var blevet madet med modermælkserstatning fra en Abbott-fabrik i byen Sturgis i Michigan. Der var mistanke om forurening af produkterne.

Dødsfaldene udløste en enorm tilbagetrækning af selskabets produkter. Fabrikken, der var USA's største af slagsen, blev desuden lukket.

Søndagens sending på 32 ton er ankommet fra et amerikansk luftbase i Ramstein i Tyskland. Det oplyser Det Hvide Hus.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.