64 varmerekorder er sat under hedebølge i Frankrig

Ifølge vejrtjeneste er det især langs Frankrigs atlanterhavskyst, at der er rekorder med over 40 grader.

Campingpladsen "Les Flots Bleus" er blevet svært medtaget af en skov- og naturbrand, der har hærget i regionen Gironde i det sydvestlige Frankrig. Mandag blev der rundt om i Frankrig sat en stribe nye varmerekorder. <i>Philippe Lopez/Ritzau Scanpix</i>

Campingpladsen "Les Flots Bleus" er blevet svært medtaget af en skov- og naturbrand, der har hærget i regionen Gironde i det sydvestlige Frankrig. Mandag blev der rundt om i Frankrig sat en stribe nye varmerekorder. Philippe Lopez/Ritzau Scanpix

Der er slået varmerekorder 64 steder i Frankrig. Det er sket, da en hedebølge kulminerede mandag.

Det bekræfter Frankrigs nationale vejrtjeneste tirsdag.

De fleste rekorder blev sat langs atlanterhavskysten, hvor der blev målt temperaturer over 40 grader. Her raser også flere skov- og naturbrande.

Det er sket dagen inden, at der tirsdag blev sat ny varmerekord i Storbritannien. Den blev målt til 40,2 grader ved middagstid ved Heathrow lufthavn i London.

Den absolutte varmerekord i Frankrig blev sat i 2019. Her blev der målt 46 grader i den sydlige landsby Verargues lige nordvest for Montpellier.

Der meldes om mange naturbrande, efter den ekstreme varme har ramt fra den iberiske halvø - Spanien og Portugal - til Italien og Grækenland.

Brandfolk kæmper fortsat med at få to mægtige brande under kontrol i det sydvestlige Frankrig. De har fået flere tusinde mennesker til at søge væk fra deres hjem.

1700 brandfolk fra hele Frankrig er sat ind mod de to brande. De får støtte fra fly, der fra luften forsøger at bremse flammerne. 19.000 hektar jord er blevet ødelagt, skriver Reuters.

Den ene brand er opstået i et klitområde - Dune du Pilat - ikke langt fra Bordeaux. Det er en stor attraktion på atlanterhavskysten. Det er et område med mange campingpladser og tusindvis af turister.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.