Abort og inflation optager midtvejsvælgerne mest

32 procent af vælgerne mener, at inflation er vigtigst for, hvor krydset bliver sat. 27 procent siger abort.

Den amerikanske højesteret omgjorde i juni dommen "Roe mod Wade" fra 1973. Dermed har en lang række delstater kunnet indføre abortforbud i forskellige afskygninger. Det har skabt stor utilfredshed hos nogle vælgere. (Arkivfoto). <i>Megan Jelinger/Ritzau Scanpix</i>

Den amerikanske højesteret omgjorde i juni dommen "Roe mod Wade" fra 1973. Dermed har en lang række delstater kunnet indføre abortforbud i forskellige afskygninger. Det har skabt stor utilfredshed hos nogle vælgere. (Arkivfoto). Megan Jelinger/Ritzau Scanpix

Det lader til, at de to emner, der fylder mest blandt de amerikanske vælgere ved tirsdagens midtvejsvalg, er stigende priser samt spørgsmålet om abort.

Således svarer 32 procent af de adspurgte vælgere, at de mener, at inflation er vigtigst, i forhold til hvor de sætter deres kryds.

27 procent svarer abortlovgivning.

Det viser en valgstedsmåling fra Edison Research ifølge BBC.

En anden valgstedsmåling viser, at seks ud af ti vælgere mener, at abort skal være lovligt. Imens svarer cirka fire ud af ti, at indgrebet skal være ulovligt.

Også den måling er fra Edison Research, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De næstmest vigtige emner for vælgerne er kriminalitet, immigration og våbenpolitik.

NBC News skriver, at Demokraternes standpunkt på abortspørgsmålet giver dem en relativ fordel.

52 procent af vælgerne siger, at de stoler mere på Demokraterne, når det kommer til abort. 42 procent stoler mest på Republikanerne, når det kommer til abortspørgsmålet.

Efter at højesteretten i juni omgjorde dommen "Roe mod Wade" fra 1973, har en lang række delstater indført abortforbud i forskellige afskygninger. Det har skabt stor utilfredshed hos nogle vælgere.

USA's demokratiske præsident, Joe Biden, har lovet at lave en lov, der sikrer landsdækkende rettigheder til abort, hvis Demokraterne sikrer sig flertal i Kongressen ved midtvejsvalget.

Demokraterne håber, at de ved at sætte abortspørgsmålet centralt i valgkampen kan beholde magten i Kongressen.

Midtvejsvalget vil afgøre magtbalancen i Kongressen de næste par år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.