Afghanske myndigheder kæmper for at nå jordskælvsramt område

Over 3000 huse er ifølge talsmand ødelagt i voldsomt jordskælv i Afghanistan i fjerntliggende område.

Her ses ødelagte bygninger onsdag i provinsen Paktika, som er det værst ramte område efter jordskælv. <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Her ses ødelagte bygninger onsdag i provinsen Paktika, som er det værst ramte område efter jordskælv. -/Ritzau Scanpix

Der er store udfordringer med at nå frem til fjerntliggende områder i Afghanistan, hvor mindst 1500 mennesker har mistet livet i et katastrofalt jordskælv.

Det skriver Al Jazeera torsdag.

Dårlige kommunikationsforhold er med til at besværliggøre arbejdet, oplyser Mohammad Ismail Muawiyah, som er talsmand for den øverstkommanderende i den værst ramte provins Paktika. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi kan ikke nå frem til området. Netværket (til telefoner, red.) er dårligt. Vi forsøger at få opdateringer, siger han.

Antallet af kvæstede er over tusind, skriver Reuters, og over 3000 huse er ødelagt, tilføjer han.

Cirka 600 mennesker er blevet reddet i de ramte områder onsdag aften, oplyser talsmanden.

Jordskælvet ramte med en beregnet styrke på 5,9 tidligt onsdag i tørre bjergegne omkring 160 kilometer sydøst for Kabul. Området ligger tæt på grænsen til Pakistan.

Større nødhjælpsorganisationer opererer stadig i Afghanistan. Men landet har været økonomisk hårdt ramt efter Talibans magtovertagelse - og der er store udfordringer med distribution af nødhjælp. Hjælpen har haft en afgørende betydning for landets økonomi.

Redningsoperationen ses af iagttagere som en stor prøve for den islamistiske Taliban-regering, der overtog magten i landet august.

Og regeringen beder nu om mere nødhjælp efter jordskælvet.

Det oplyser den højtstående Taliban-embedsmand Abdul Qahar Balkhi ifølge det britiske medie The Guardian.

Flere nødhjælpsorganisationer og regeringer har da også lovet hjælp, og det sætter den afghanske regering ifølge Balkhi pris på.

- Regeringen er desværre underlagt sanktioner, så den er ude af stand til finansielt at yde hjælp til de ramte i det omfang, som det er nødvendigt, siger han.

- Nødhjælpen bør opskaleres markant, fordi dette er et katastrofalt jordskælv, som vi ikke har oplevet i årtier, fortsætter han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden