Algeriske skovbrande har kostet 38 personer livet

Siden starten af august er 106 brande brudt ud i Algeriet. De har ødelagt mere end 2500 hektar skov.

Den nordlige del af Algeriet er hvert år ramt af skovbrande. Billedet er fra 2021, hvor mindst 90 personer mistede livet i skovbrande i landet. <i>Ryad Kramdi/Ritzau Scanpix</i>

Den nordlige del af Algeriet er hvert år ramt af skovbrande. Billedet er fra 2021, hvor mindst 90 personer mistede livet i skovbrande i landet. Ryad Kramdi/Ritzau Scanpix

Mindst 38 personer er døde, og mange er kommet til skade i skovbrande, der har hærget i 14 distrikter i det nordlige Algeriet onsdag.

Antallet af dødsofre ved skovbrandene i det nordafrikanske land, steg torsdag til mindst 38 fra 24, siger lokale journalister, brandfolk og tv-stationen Ennahar.

De fleste er omkommet i El Tarf-regionen nær landets østlige grænse til Tunesien. Mindst to har mistet livet i byen Setif.

I byen Souk Ahras, der også ligger tæt på grænsen til Tunesien, flygtede folk fra deres hjem, mens ilden spredte sig, inden brandslukningshelikoptere blev sat ind.

350 indbyggere er blevet evakueret fra byen, og lokale myndigheder oplyser, at fire er blevet forbrændt, og at 41 andre oplever vejrtrækningsproblemer.

Det lokale politi har lukket flere veje på grund af skovbranden.

- 39 brande er i gang i 14 distrikter, siger agenturet for civilbeskyttelse, som også oplyser, at det er El Tarf, der er hårdest ramt. Her er der 16 aktive brande.

Helikoptere har brugt såkaldte helikopterspande, som er store vandbeholdere, der er lavet til at bekæmpe brande fra luften, i tre distrikter omkring Souk Ahras.

Siden starten af august er 106 brande brudt ud i Algeriet. De har ødelagt mere end 2500 hektar skovområde. Det svarer cirka til et areal på størrelse med øen Anholt.

Indenrigsminister Beldjoud siger, at nogle af brandene er startet af mennesker.

Algeriet er Afrikas største land, men der er kun 4,1 million hektar skov i landet.

Den nordlige del af landet er hvert år ramt af skovbrande. Det problem er blevet forværret af klimaforandringer.

Sidste år mistede mindst 90 personer livet i skovbrande, der hærgede i det nordlige Algeriet og ødelagde mere 100.000 hektar skovområde.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.