Amazon sikrer sig James Bond-rettighederne i milliardopkøb

Produktionsselskabet MGM, der blandt andet står bag James Bond- og Rocky-filmene, er blevet opkøbt af Amazon.

Amazon tilføjer med opkøbet af MGM omkring 4000 film og 17.000 tv-afsnit til dens streamingtjeneste Amazon Prime Video. <i>Dado Ruvic/Reuters</i>

Amazon tilføjer med opkøbet af MGM omkring 4000 film og 17.000 tv-afsnit til dens streamingtjeneste Amazon Prime Video. Dado Ruvic/Reuters

Den amerikanske handels- og mediegigant Amazon har torsdag færdiggjort et stort opkøb af produktionsselskabet Metro-Goldwyn Mayer (MGM).

Det oplyser de to selskaber i en fælles pressemeddelelse.

Prisen lyder på 8,4 milliarder dollar - knap 57 milliarder kroner.

Med opkøbet sikrer Amazon sig blandt andet rettighederne til filmene om den britiske agent James Bond og bokseren Rocky.

I alt betyder aftalen, at Amazon får tilføjet omkring 4000 film og 17.000 tv-afsnit til dens streamingtjeneste Amazon Prime Video.

Opkøbet blev tidligere på ugen godkendt af EU-Kommissionen, der står for at afgøre sager om mulige overtrædelser af konkurrencereglerne.

MGM blev grundlagt for næsten 100 år siden - i april 1924.

Selskabets film indledes typisk med dets animerede og letgenkendelige logo bestående af en brølende løve omringet af gyldne filmruller.

Ifølge flere medier har USA's handelskommission haft indtil midten af marts til at afgøre, om den vil blande sig i opkøbet.

Kommissionen har dog ikke valgt at kommentere handlen. Den oplyser i stedet, at den heller ikke generelt står for at godkende aftaler. Den kan derimod senere udfordre dem, hvis de vurderes at overtræde loven.

Foruden filmene om James Bond og Rocky har MGM blandt andet også produceret filmene "Legally Blonde" og "Tomb Raider" samt tv-serierne "The Handmaid's Tale" og "The Real Housewives Of Beverly Hills".

Det står ikke umiddelbart klart, hvordan opkøbet kommer til at påvirke indholdet på Amazon Prime Video i Danmark.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden