Amber Heard dømt til at betale Johnny Depp 15 millioner dollar

Afgørelse i sagen mellem Johnny Depp og Amber Heard er truffet efter et langstrakt forløb med mange vidner.

Amber Heard på vej ind til retten før afgørelsen, der overvejende gik hende imod. Hun skal betale 15 millioner dollar i erstatning til Johnny Depp. <i>Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix</i>

Amber Heard på vej ind til retten før afgørelsen, der overvejende gik hende imod. Hun skal betale 15 millioner dollar i erstatning til Johnny Depp. Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Skuespiller Johnny Depp går umiddelbart ud som den største vinder i den højtprofilerede sag mod sin ekskone Amber Heard.

Hun har ærekrænket ham og skal betale 15 millioner dollar i erstatning, fastslår et nævningeting onsdag.

Det tildeler dog samtidig hende to millioner dollar i det kontrasøgsmål, hun har rejst mod Depp.

Afgørelserne er truffet efter et langstrakt forløb. Retssagen varede i seks uger, og efterfølgende har nævningetingets drøftelser af sagen strakt sig over flere dage.

De afsluttende bemærkninger i retssagen fandt sted fredag i sidste uge.

Nævningetinget bestående af syv personer har drøftet sagen i cirka 13 timer fordelt over tre dage i Fairfax nær den amerikanske hovedstad, Washington D.C, før de onsdag er kommet frem til afgørelsen i den højtprofilerede sag.

Det var Johnny Depp, der først sagsøgte sin ekskone for 50 millioner dollar og anklagede hende for injurier.

Årsagen er, at hun i 2018 skrev en klumme, hvor hun beskrev sig selv som en offentlig person, der har oplevet mishandling i hjemmet.

36-årige Amber Heard nævnte ikke Johnny Depps navn i klummen, der blev bragt i avisen The Washington Post. Hun sagsøgte efterfølgende sin eksmand Depp for 100 millioner dollar for at kalde hende en løgner.

Nævningetinget har skullet tage stilling til begge søgsmål.

Parret blev skilt i 2017 efter mindre end to års ægteskab.

58-årige Johnny Depp, der engang var blandt de største stjerner i Hollywood, har sagt, at retssagen har kostet ham "alt".

En ny "Pirates of the Caribbean"-film er blevet sat på pause, og filmserien "Fantastiske skabninger" har fundet en erstatning for skuespilleren.

For mindre end to år siden tabte Johnny Depp en sag mod den britiske tabloidavis The Sun. Avisen havde kaldt ham en "wife beater" (hustrumishandler, red.).

Under en retssag i London blev det afgjort, at han flere gange havde overfaldet Amber Heard og fået hende til at frygte for sit liv.

Dusinvis af personer har vidnet under retssagen, herunder bodyguards, agenter, læger, venner og familie.

Depp og Heard har begge tilbragt flere dage i vidneskranken under retssagen, som er blevet sendt på tv. Fra vidneskranken har de skiftevis anklaget modparten for at begå vold i hjemmet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.