Amerikanske politikere fortsætter besøg i Taiwan

Guvernøren i den amerikanske delstat Indiana indledte søndag et besøg i Taiwan trods kinesiske advarsler.

Trods Kinas stadigt mere kraftige protester mod amerikanske politikerbesøg i Taiwan kom guvernøren i den amerikanske delstat Indiana, Eric Holcomb, søndag til Taipei. <i>Chris Wattie/Reuters</i>

Trods Kinas stadigt mere kraftige protester mod amerikanske politikerbesøg i Taiwan kom guvernøren i den amerikanske delstat Indiana, Eric Holcomb, søndag til Taipei. Chris Wattie/Reuters

Guvernøren i den amerikanske delstat Indiana, Eric Holcomb, indledte søndag et besøg i Taiwan. Det sker trods Kinas stadigt kraftigere protester mod amerikanske politikerbesøg.

I sidste uge besøgte andre amerikanske kongresmedlemmer Taiwan.

Kinas udenrigsministerium advarede torsdag USA mod at fortsætte forhandlinger om handel med Taiwan.

- Vi vil træffe resolutte beslutninger om at forsvare Kinas territoriale integritet. Vi opfordrer indtrængende USA til ikke at træffe den forkerte beslutning, hed det i en kinesisk reaktion på, at amerikanerne har aftalt at forhandle om handelsaftaler med Taiwan.

Holcomb, som også skal til Sydkorea, mødes tidligt mandag med Taiwans præsident, Tsai Ing-wen.

- Jeg ser meget frem til at opbygge nye relationer og forstærke dem, der eksisterer, skriver han i et tweet søndag.

En højtstående amerikansk diplomat siger, at det kinesiske styre vil fortsætte med at øge presset på det demokratiske styre i Taiwan.

De planlagte forhandlinger om handel mellem USA og Taiwan omfatter en lang række områder. Det gælder landbrug og IT samt fjernelse af forskellige handelsbarrierer.

- Disse forhandlinger vil føre til udvidet handel og flere investeringer. De vil fremme fælles handelsprioriteringer baseret på fælles værdier. Det vil øge innovation og økonomisk vækst for vores arbejdere og vores erhvervsliv, sagde Sarah Bianchi, USA's viceforhandler på området.

Kina anser Taiwan som en del af sit territorium, selv om parterne har haft hver sit styre, siden borgerkrigen i Kina sluttede i 1949. Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, siger, at Taiwans ønske er at bevare status quo for at sikre fred og stabilitet i området.

Der er omkring 23,5 millioner indbyggere i Taiwan, der ligger 160 kilometer fra det kinesiske fastland.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.