Mette Frederiksen hylder dronning Elizabeth som samlende figur

Statsministeren og danske politikere hylder dronning Elizabeth, der torsdag døde i en alder af 96 år.

Dronning Elizabeth II, der døde torsdag, bliver mindet af en række danske politikere på sociale medier. (Arkivfoto) <i>Adrian Dennis/Ritzau Scanpix</i>

Dronning Elizabeth II, der døde torsdag, bliver mindet af en række danske politikere på sociale medier. (Arkivfoto) Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Briterne og verden har med dronning Elizabeth II's død torsdag mistet en stor personlighed.

Sådan lyder det samstemmende i en række danske politiske reaktioner, efter at dronningens død blev annonceret torsdag aften.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Twitter, at den britiske dronning var en samlende figur for sin nation og verden over.

- Hun gav en følelse af stabilitet i skiftende tider, skriver Statsministeriet på Twitter.

Statsministeren sender samtidig sine tanker til den britiske kongefamilie.

- Gennem sin 70-årige regeringstid var dronning Elizabeth II symbolet på værdighed, styrke og pligt.

- Mine tanker er hos det britiske folk i denne triste stund, skriver tidligere Venstre-statsminister og tidligere Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen på Twitter.

Moderaternes formand og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen skriver på Twitter, at dronningen var et anker i en oprørt sø.

- Først når man har mistet noget, forstår man den fulde betydning, skriver han blandt andet.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, skriver på Twitter om dronningen:

- Gennem 70 år sad hun på Det Forenede Kongeriges trone som selve legemliggørelsen af alt britisk. Det er imponerede og fortjener dyb respekt. Må hun hvile i fred.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Twitter:

- Dronning Elizabeth II går over i historiebøgerne som en af de største. Ære være Dronning Elizabeths minde.

Tidligere formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF) er ligeledes en stor beundrer af den nu afdøde dronning, der var på tronen fra 1952.

- En fantastisk og stærk dronning er gået bort. Pligtopfyldende til det sidste. Med stor kærlighed til sit land og sit folk. Viede hele sit liv til embedet.

- Hun vil blive mindet med stor respekt. Ære være hendes minde, skriver Pia Kjærsgaard på Twitter.

Transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) fortæller på Facebook, at hun som forsvarsminister i december 2019 hilste på dronningen på Buckingham Palace i London under Nato-topmødet.

- Hun var præcis lige så hjertevarm og behagelig, som jeg havde forestillet mig. En af verdenshistoriens stærkeste kvinder er her ikke længere.

- Men hun har sat sit aftryk på mange generationer og ikke mindst været et ligestillingsikon for millioner af kvinder. Den dybeste respekt. Den dybeste medfølelse, skriver Trine Bramsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.