Andersson vil give det demokratiske maskineri lov til at arbejde

De svenske socialdemokrater har haft et godt valg, fastslår den svenske statsminister på valgnatten.

Statsminister Magdalena Andersson talte sent søndag aften til sine partifæller. <i>Tt News Agency/Reuters</i>

Statsminister Magdalena Andersson talte sent søndag aften til sine partifæller. Tt News Agency/Reuters

Holder de foreløbige resultater stik, og vinder blå blok over rød blok i Sverige, mister Magdalena Andersson statsministerposten. Alligevel mener hun, at Socialdemokraterna har haft et godt valg.

Det siger hun i en tale natten til mandag.

- Nu skal vores store demokratiske maskineri have lov til at arbejde, siger Andersson ifølge Expressen.

Hun gentager desuden den svenske valgmyndigheds oplysning om, at et foreløbigt resultat ikke kommer til at blive kendt i nat.

- Selv om valgresultatet er usikkert, kan jeg slå én ting fast allerede: Vi socialdemokrater har haft et godt valg. Opbakningen til os er vokset, og det er tydeligt, at svensk socialdemokrati står stærkt, siger hun ifølge SVT.

Ifølge Sveriges valgmyndighed vil et foreløbigt resultat af valget tidligst stå klart onsdag, når alle udlands- og brevstemmer er talt op.

Det oplyser den svenske valgmyndighed til nyhedsbureauet TT.

- Valgstederne er lukkede, men vi kommer ikke til at få noget endeligt resultat i aften, siger Magdalena Andersson ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Socialdemokraterna står ifølge den foreløbige optælling til 30,5 procent af stemmerne. Det er en fremgang på 2,2 procentpoint sammenlignet med valget i 2018.

Med over 94 procent af stemmerne optalt står Sverigedemokraterna til at blive det næststørste parti i Riksdagen med 20,7 procent af stemmerne.

Imens står Moderaterne til at få 19,1 procent af stemmerne.

Den foreløbige fordeling giver ved firetiden mandag morgen blå blok 175 mandater mod 174 mandater til statsminister Magdalena Anderssons rød-grønne blok. Det rapporterer SVT.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.