Anklager beskylder Bannon for at føle sig hævet over loven

Steve Bannon er tiltalt for foragt mod Kongressen, fordi han ikke gav sit vidneudsagn i høring om 6. januar.

Steve Bannons advokat mener, at sagen mod ham er politisk motiveret. Billedet er fra tirsdag, hvor nævningetinget i hans sag blev nedsat. <i>Sarah Silbiger/Reuters</i>

Steve Bannons advokat mener, at sagen mod ham er politisk motiveret. Billedet er fra tirsdag, hvor nævningetinget i hans sag blev nedsat. Sarah Silbiger/Reuters

Den tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon troede, at han var "hævet over loven", da han trodsede en stævning, der pålagde ham at vidne i sagen om stormen på Kongressen.

Sådan lyder det tirsdag fra anklageren i sagen mod Steve Bannon, der er tiltalt for foragt mod Kongressen.

Steve Bannon, der var rådgiver for tidligere præsident Donald Trump, var blandt en række personer, der var indkaldt af et udvalg i Repræsentanternes Hus til at vidne om stormen på Kongressen, der fandt sted 6. januar 2021.

68-årige Bannon mødte ikke op, da han skulle vidne, og han gav heller ikke udvalget de dokumenter om angrebet og de begivenheder, der ledte op til det, som han var blevet bedt om.

- Den anklagede besluttede, at han var hævet over loven, siger Amanda Vaughn, der er anklager i sagen, på et retsmøde i sagen tirsdag.

- Og det er derfor, vi er her i dag.

Hun taler til de 12 nævninger i sagen, der skal være med til at fælde dom over Bannon.

- Han ignorerede ordrer, selv efter at Kongressen havde afvist hans undskyldninger for ikke at gøre det, og han tilsidesatte adskillige advarsler om, at han kunne blive retsforfulgt, siger hun.

Evan Corcoran, der er advokat for Bannon, afviser, at hans klient har ignoreret stævningen og siger, at datoen "havde været genstand for løbende diskussion og forhandling".

Det er ifølge advokaten normal procedure for den slags sager.

Ifølge det udvalg, der undersøger stormen på Kongressen, talte Steve Bannon med Donald Trump, dagen før at tusindvis at Trumps tilhængere stormede Kongressen i forsøget på at standse godkendelsen af Joe Biden som USA's næste præsident.

Evan Corcoran siger, at anklagen mod Bannon er politisk motiveret.

Anklager Amanda Vaughn siger, at der er god grund til at tro, at Bannon og andre af Trumps rådgivere har viden om forbindelsen mellem Det Hvide Hus og de personer, der stormede Kongressen.

Tidligere på måneden indvilgede Steve Bannon i at samarbejde med det udvalg, der undersøger 6. januar. Det mener anklagerne dog blot er et forsøg på at undgå at blive stillet til ansvar.

Steve Bannon, der var rådgiver for Trump, indtil han blev fyret i 2017, risikerer mellem 30 dage og et års fængsel, hvis han findes skyldig.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.