Antallet af daglige boosterstik skal fordobles i Japan

Der skal inden udgangen af februar gives en million boosterstik til den japanske befolkning om dagen.

Fumio Kishida, Japans premierminister, diskuterer coronatiltag ved et budgetmøde i det japanske underhus. <i>Kazuhiro Nogi, AFP/Ritzau Scanpix</i>

Fumio Kishida, Japans premierminister, diskuterer coronatiltag ved et budgetmøde i det japanske underhus. Kazuhiro Nogi, AFP/Ritzau Scanpix

Japans premierminister, Fumio Kishida, vil fordoble tempoet af boosterstik.

Kishida ønsker, at der inden udgangen af februar skal gives en million boosterstik om dagen. Mindre end fem procent af den japanske befolkning har indtil videre fået en tredje dosis mod corona.

Lørdag slog smittetallet i Japan rekord med over 100.000 smittede, og de fleste regioner i landet er underlagt restriktioner. Det er især omikronvarianten, der har fået smittetallet til at stige i Japan.

Ved et budgetmøde i parlamentet mandag oplyste Kishida, at han har bedt sine ministre om at samarbejde med lokale myndigheder for at få sat skub i vaccinationsindsatsen.

Kishida siger, at han vil sørge for, at alle i den ældre del af befolkningen har fået tilbudt et boosterstik inden udgangen af februar. Derefter skal tredje dosis tilbydes til den yngre del af befolkningen.

For første gang, siden Kishida blev valgt i oktober, er tilslutningen til ham i den japanske befolkning faldende. Det viser nye meningsmålinger i japanske aviser ifølge NTB.

Mange af vælgerne i meningsmålingerne er utilfredse med, at det går for langsomt med at få tredje stik ud til befolkningen.

Den tidligere premierminister Yoshihide Suga gik af i september. Meningsmålinger viste, at den japanske befolkning var meget utilfredse med hans håndtering af coronapandemien.

Suga blev især kritiseret for at insistere på at afholde sommer-OL i Tokyo efter at have aflyst året før. Mange sundhedseksperter og en stor del af befolkningen var uenige i den beslutning.

Tokyo og 12 andre regioner er i afsluttende forhandlinger om at forlænge tiltag mod corona i tre uger endnu. Det skriver den japanske avis Asahi.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.