Australsk sæbeopera lukker med fint besøg efter 37 år

Kultserien "Neighbours", som blandt andre Russell Crowe og Kylie Minogue har spillet med i, er slut.

Flere steder i Australien blev sidste afsnit af "Neighbours" torsdag vist på storskærm. <i>Diego Fedele/Ritzau Scanpix</i>

Flere steder i Australien blev sidste afsnit af "Neighbours" torsdag vist på storskærm. Diego Fedele/Ritzau Scanpix

Den australske sæbeopera "Neighbours" er torsdag blevet vist for sidste gang efter 37 års produktion og næsten 9000 afsnit.

Serien, der begyndte i 1985, har kultstatus i Australien og Storbritannien.

Den har haft deltagelse af nogle af Australiens i dag mest prominente skuespillere, og flere af dem var også at finde i finaleafsnittet.

Blandt dem var Margot Robbie og Guy Pearce, der er profilerede navne i Hollywood. Også sangeren Kylie Minogue var med i sidste afsnit.

"Neighbours" foregår på den fiktive gade Ramsay Street i Melbourne.

Den har til tider været så populær i Storbritannien, at der har været snak om, at britiske børn udviklede australsk accent på grund af serien.

Siden er serien dog faldet i popularitet, hvilket også er grunden til, at dens sidste afsnit nu er løbet over skærmen. I Storbritannien blev serien droppet af Channel 5 i marts på grund af faldende seertal.

Blandt de australske skuespillere, der også har medvirket i "Neighbours", er Russell Crowe og Liam Hemsworth. Førstnævnte vandt i 2001 en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle for rollen som Maximus i filmen "Gladiator".

I det sidste afsnit af "Neighbours" bladrede karaktererne med tårer i øjnene gennem fotoalbums.

I en afsluttende monolog taler hovedpersonen Susan Kennedy, der spilles af Jackie Woodburne, om seriens globale fanskare.

- Alle fortjener en plads i Ramsay Streets historie. Også dem, der så med langvejs fra. Det har været en perfekt blanding, siger hun.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.