Basketstjerne scorer hadepris for efterfølger til Space Jam

Som optakt til oscaruddelingen natten til mandag er parodishowet Razzie Awards løbet af stablen.

LeBron James ses her til verdenspremieren på "Space Jam": A New Legacy" i juli 2021. <i>Jordan Strauss/Ritzau Scanpix</i>

LeBron James ses her til verdenspremieren på "Space Jam": A New Legacy" i juli 2021. Jordan Strauss/Ritzau Scanpix

Den amerikanske basketstjerne LeBron James gik for nylig i legenden Michael Jordans fodspor med en efterfølger til filmen "Space Jam".

Men en såkaldt Razzie-pris var næppe, hvad James havde håbet på med "Space Jam 2: A New Legacy".

Ikke desto mindre har filmen og James modtaget tre af slagsen lørdag, hvor Oscarens modsætning, Razzie Awards, er blevet uddelt.

Her "hædres" årets dårligste film, og ingen mandlig skuespiller gjorde det ifølge arrangørerne "bedre" end James.

- Basketfænomenet LeBron James var både MVP som Værste Skuespiller og Værste Par på Skærmen (sammen med alle de tegnede medstjerner og eksempler på produktplacering), skriver The Golden Raspberry Awards i en pressemeddelelse.

Filmen i sig selv fik derudover prisen for Værste Genindspilning/Efterligning.

Den hyldes af Razzie Awards for at være "115 minutters reklame for alt, der har noget med Warner Media at gøre".

Men selv om det kan lyde slemt nok, var "Space Jam"-efterfølgeren faktisk ikke uddelingens topscorer.

Den film, som fik fleste Razzie-priser, var Netflix-udgaven af Broadway-floppet "Diana: The Musical", som af The Guardian blev kaldt "et bizart stykke kunst" og "hysterisk forfærdelig".

Den modtog i alt fem priser, heriblandt Værste Film og Værste Skuespillerinde til hovedrollen, Jeanna de Waal. På Broadway nåede musicalen kun at blive opført 33 gange.

I øvrigt så arrangørerne sig nødsaget til at oprette en særlig kategori kaldet Værste Præstation af Bruce Willis i en Film i 2021.

Her har Willis spillet med i flere lavbudget-actionfilm som blandt andet en sherif, en tidligere politibetjent, en pensioneret militærgeneral og en tidligere CIA-spion. Prisen gik til sciencefiction-filmen "Cosmic Sin".

The Golden Raspberry Awards, der er prisuddelingens officielle navn, har fejret filmverdenens største flop i over 40 år. Årets uddeling var den 42. af slagsen.

Det er de lidt over 1000 betalende medlemmer af Razzie Awards-komitéen, der udpeger årets værste film.

Natten til mandag dansk tid er der oscaruddeling. Her kan den danske dokumentarfilm "Flugt" potentielt løbe med intet mindre end tre af de noget mere prestigefyldte statuetter.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.