Belgisk lufthavnsstrejke er forsmag på bøvlet sommer

Kabineansatte hos Ryanair strejker fredag, fordi de er utilfredse med deres løn og arbejdsvilkår.

Der er tomt ved Ryanairs check-in-skranke i Terminal 1 i lufthavnen i Charleroi i Belgien, hvor selskabets kabinepersonale strejker. <i>Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix</i>

Der er tomt ved Ryanairs check-in-skranke i Terminal 1 i lufthavnen i Charleroi i Belgien, hvor selskabets kabinepersonale strejker. Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix

127 Ryanair-afgange ind og ud af Charleroi-lufthavnen nær Bruxelles i Belgien måtte fredag aflyses på grund af en strejke blandt kabinepersonalet.

Strejken handler om dårlig løn og dårlige arbejdsforhold og er varslet til at vare tre dage.

Også i Spanien og Portugal har Ryanair-ansatte luftet deres utilfredshed og indledt en strejke.

- Vores forhold er forfærdelige. Vi må ikke engang tage en flaske vand med på flyene, siger Ricardo Penarroias, der er formand for en af det portugisiske kabinepersonales fagforeninger, SNPVAC, til Reuters.

Weekenden kan byde på endnu flere aflysninger, idet Ryanair-personale i Italien og Frankrig også har varslet strejke.

Michael O'Leary, der er øverste chef hos Ryanair, lader sig dog ikke rokke.

- Vi har planlagt 2500 flyvninger hver dag, og langt størstedelen vil blive gennemført, også selv om en eller anden Mickey Mouse-fagforening strejker i Spanien, eller hvis de belgiske fagforeninger vil strejke, siger han.

Effekten af strejken i Belgien er ikke blevet mindre af, at personalet hos Brussels Airline allerede torsdag indledte en strejke.

I det hele taget er der meget, der tyder på, at europæiske rejsende må forberede sig på, at ferien kan blive forstyrret af strejker.

Herhjemme har SAS-piloter i Danmark, Norge og Sverige varslet strejke fra på onsdag.

Og både i Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris har nogle personalegrupper truet med flere strejker, hvis ikke de får mere i løn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.