Biden: Putin krænker skamløst FN-pagten

- Præsident Vladimir Putin har i dag fremsat nye trusler, selv om ingen andre end Rusland ønsker krig.

Præsident Joe Biden siger i en tale ved FN's Generalforsamling, at "en mand" har indledt en "skamløs" krig, som krænker FN-pagten. <i>Evan Vucci/Ritzau Scanpix</i>

Præsident Joe Biden siger i en tale ved FN's Generalforsamling, at "en mand" har indledt en "skamløs" krig, som krænker FN-pagten. Evan Vucci/Ritzau Scanpix

Præsident Joe Biden siger i en tale ved FN's Generalforsamling, at "en mand" har indledt en "skamløs" krig, som krænker FN-pagten.

- Den russiske leder, præsident Vladimir Putin, har i dag fremsat nye trusler mod Europa, selv om ingen andre end Rusland har ønsket en konflikt, siger Biden.

– Denne krig handler om at udslette Ukraines ret til at eksistere som en stat, siger den amerikanske præsident og tilføjer, at russiske styrker har angrebet civile i ukrainske skoler, på jernbanestationer og på hospitaler.

- Rusland fremsætter samtidig uansvarlige trusler om at anvende atomvåben, siger han og tilføjer, at en atomkrig ikke kan vindes og aldrig må blive udkæmpet.

Putin beskyldte i sin tale onsdag morgen dansk tid Vesten for atomafpresning mod Rusland. Præsidenten sagde, at Rusland har "masser af våben til at besvare", hvad han kalder vestlige trusler.

Joe Biden er onsdag blevet enig med den britiske premierminister, Liz Truss om, at Putins trusler er med til at understrege behovet for fortsat støtte til Ukraine - både når det kommer til militærmidler, men også økonomisk støtte.

En talsmand siger, at under mødet mellem de to ledere, som fandt sted ved FN's Generalforsamling i New York, havde de også understreget behovet for at "stoppe overdreven afhængighed af autoritære stater med hensyn til vores energi-, teknologi- og fremstillingsforsyningskæder".

- De blev enige om at fordoble den bilaterale indsats for at reducere energiafhængigheden af Rusland og at øge mængden af vedvarende energi og andre former for energi, der strømmer fra demokratiske stater, tilføjede talsmanden.

Liz Truss har ligesom Biden også været ude at fordømme Vladimir Putins melding om, at 300.000 soldater fra den russiske reserve skal sendes til Ukraine i forbindelse med en delvis mobilisering.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.