Bookmaker spår republikansk guvernør bedre chancer end Trump

Trumps chance for at vinde det næste præsidentvalg blev forringet af et dårligt midtvejsvalg, mener lektor.

Floridas guvernør, 44-årige Ron DeSantis, spår bedre chancer for at vinde præsidentvalget end Donald Trump af bookmaker. (Arkivfoto). <i>Gaelen Morse/Reuters</i>

Floridas guvernør, 44-årige Ron DeSantis, spår bedre chancer for at vinde præsidentvalget end Donald Trump af bookmaker. (Arkivfoto). Gaelen Morse/Reuters

Mange forventer, at den tidligere amerikanske præsident Donald Trump melder sit kandidatur til valget i 2024, når han stiller sig frem på et pressemøde natten til onsdag.

Uanset hvad kommer han dog til at møde skarp konkurrence fra sin partikollega Ron DeSantis, der netop er kommet godt ud af midtvejsvalget i sidste uge.

Det vurderer Danske Spil, der lige nu spår den 44-årige republikanske guvernør de bedste chancer for at vinde præsidentvalget om to år.

Og den vurdering kan Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, godt følge.

- Det er tidligt at sige, men Trumps chancer er blevet meget forringet af midtvejsvalget i sidste uge, fordi mange af de kandidater, som han støttede, endte med at tabe, siger han.

- Det skete blandt andet, fordi kandidaterne gik ind til valget med samme tilbageskuende budskab som Trump om, at han blev frarøvet sejren i 2020. Det vil mange vælgere ikke længere høre på.

- Og så er der mange i partiet, som tænker, at det er det rigtige tidspunkt at lægge afstand til Trump.

Lektoren beskriver DeSantis som en slags "Trump 2.0", der allerede under midtvejsvalget begyndte at sætte sig på en del af den tidligere præsidents vælgerbase.

Derudover er guvernøren en mere kompetent politiker, end Trump nogensinde bliver, vurderer han.

Hvis man hos Danske Spil smider 100 kroner på DeSantis som vinder af præsidentvalget i 2024, så får man 340 kroner tilbage, hvis det viser sig at være rigtigt.

Hvis man derimod får ret i, at Trump bliver sejrherre, så får man 400 kroner tilbage.

Typisk vurderer bookmakeren de forskellige kandidaters chancer ud fra meningsmålinger.

En anden faktor, som kan komme til at spille en rolle, er, hvordan Trump kommer at agere, hvis han kommer op imod en af sine partifæller, siger Niels Bjerre-Poulsen.

- Det kommer jo ikke til at ske med Trumps gode vilje, at sådan en som DeSantis stiller op.

- Det kan ende med, at de interne magtkampe og stridigheder i det republikanske parti kommer til at ødelægge hele partiets valgkamp, mener lektoren.

- Det kan ende i noget, der minder om en borgerkrig på de indre linjer.

Den siddende præsident, Joe Biden, er nummer tre på Danske Spils liste over kandidater til at vinde valget i 2024. Har her man muligheden for at få sin indsats seks gange tilbage.

Skuespilleren Dwayne Johnson - også kendt som "The Rock" - giver pengene 40 gange igen, mens den kontroversielle rapper Kanye West giver pengene 80 gange igen, hvis han vinder.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.